Umro Žarko Erdelji - novosadski studenti dobro pamte njega i njegovu melodiku

Prodavac magazina Liceulice Žarko Erdelji preminuo je krajem januara u Novom Sadu, u 61. godini života.
Bio je poznat Novosađanima, a možda najviše studentima, i to po kreativnim performansima koje je izvodio u krugu fakulteta.
 
Žarko, prepoznatljiv kao zaštitno lice Kampusa, ostavio je trag na mnoge generacije studenata, a sviranje melodike donosilo mu je upravo ono što je smatrao da je srž njegovog postojanja - prostor za ispoljavanje kreativnosti i fantazije i priliku da se poveže s drugima. 
"Žarkova upornost, iako ponekad izazovna, bila je izraz duboke posvećenosti idejama i ciljevima. Bio je dosledan svojim vrednostima i idealima, čime je inspirisao tim prodavaca u kojem je bio prepoznatljiv po svojim rečima, tvrdoglavosti i harizmi", navelo je "Lice ulice" u objavi na društvenim mrežama.
Kako dodaju, ko nije poznavao Žarka, može da pročita njegovu priču sa margine putem linka u opisu profila "Lice ulice" na Instagramu.
 
Uz to, navodi se da je Žarko bio i odličan recitator.
 
Sahranjen je 2. februara u Petrovaradinu.
  • Csilla

    10.02.2024 14:04
    Do vidjenja druze
    Ja sam cesto komunicirala sa njim, slusala ga, fotkala. Iz nasih razgovora sam shvatila koliko je on duboko emotivan i inteligentan. Jednostavno nije hteo da se pomiri sa nepravdama kao da nije hteo da ih prizna. U njegovom svetu bilo je toliko neiskvarene decije radosti, toliko lepih stvari kojima se radovao a mi ih ni ne primecujemo. Poklonio mi je 2 pesme. Otisao je sa ovog sveta u jedan drugi gde je mozda sve onako kako treba da bude.
  • BezNad

    10.02.2024 01:01
    slava mu
    Uvek sam se pitao koja je njegova priča dok sam prolazio pored njega na kampusu. Spolja nije uvek zvučao i izgledao koherentno, ali je bio dosledan sebi, u svom svetu i pričao je svoju priču. Nikada nisam smogao snage da zastanem i da ga upitam. Nisam imao vremena. "Nemamo vremena" da "samo" postojimo, moramo da jurimo za nekim "velikim" ciljevima dok život konačno ne projuri pored nas i shvatimo da zapravo nismo ni živeli. Nešto mi se čini da Žarko nije napravio tu grešku i da je odavde ipak otišao slobodan i neporažen. Nije učestvovao u bezumnoj i bezdušnoj trci nego je posmatrao sa strane i smejao joj se...
  • Snezana

    09.02.2024 08:04
    Moj brat
    Šteta što je tako zavrsio,mogao je jos da zivi. Izgubila sam naj boljeg brata. Ostaces u mom srcu,nikad te sestra nece zaboraviti. Uvek si bio nasmejan i veseo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti