"Gradsko zelenilo" počelo uređivanje Štranda

Radnici "Gradskog zelenila" rade na pripremi Štranda za nadolazeću sezonu, saopšteno je iz tog preduzeća.
U toku je grbljanje i čišćenje travnjaka od grana i lišća, prihrana cveća, ukrasnog šiblja i drveća, grabljanje celokupnog prostora plaže, kao i orezivanje suvih grana radi očuvanja estetike i bezbednosti posetilaca.
Na Štrandu je posađeno 25 novih stabala, umesto drveća koje je polomljeno u olujama 2023.
 
Zasejana je trava na oko 3.000 kvadrata travnjaka koji su ugaženi tokom letnje sezone, a u narednim danima obaviće se aeracija i đubrenje travnjaka. U toku je izrada 100 metara drvenih šetnih staza za pesak.
Direktor Gradskog zelenila Miloš Egić kaže da je u martu planirano čišćenje kabina, ugostiteljskih objekata i toaleta, a u aprilu prskanje travnjaka protiv krpelja, deratizacija i dezinsekcija kabina, finalno sređivanje toaleta i objekata.
 
"Štrand obuhvata 115.000 kvadratnih metara travnatih površina, poseduje više od 500 stabala i 900 metara žive ograde. U poslednjih neoliko godina investirali smo više od 24 miliona dinara u modernizaciju Štranda i njegovo prilagođavanje potrebama Novosađana. Planiramo da u narednom periodu nastavimo s investicijama u ulepšavanje omiljenog mesta za odmor i rekreaciju naših sugrađana", kaže Egić.
  • Jana

    28.02.2024 21:12
    Brižno za exit kamp
    Svaka čast kako se na Štrandu brinu za bezbednost simpatičnih, finih i kulturnih posetioca exit kampa, okresaše topole u tom delu do balčaka. Sada liče na mrtvu prirodu a ne na drveće. Boli njih briga za stalne posetioce Štranda građane ovog grada, šta će nama hlad na 40 stepeni, važan je kamp celih 10 dana.
  • //

    09.02.2024 23:25
    N
    A da li će se ukloniti i oni zvučnici?
  • nenad

    09.02.2024 22:22
    kad ce lisce ukloniti sa ulica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti