FOTO Počeo Petrovaradinski karneval: Karnevalska povorka prošla ulicama Gradića

Petrovaradinski karneval počeo je danas u Gradiću.
FOTO Počeo Petrovaradinski karneval: Karnevalska povorka prošla ulicama Gradića
Foto: Grad Novi Sad

Karnevalska povorka kretala se ulicama Gradića, od crkve Svetog Jurja u Štrosmajerovoj do glavne bine u Ulici prote Mihaldžića. 

Manifestacija će tokom deset festivalskih dana, na više mesta u gradu, posetiocima ponuditi brojne izložbe, predstave i radionice za decu.
 
Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović rekao je da, obnavljanjem tradicije Petrovaradina, Novi Sad dobija još jednu turističku atrakciju koja promoviše bogato kulturno nasleđe nacionalnih zajednica.
 
"Nekada je ovaj karneval imao veliku tradiciju, pa samim tim i značaj, ne samo za Petrovaradin već i mnogo šire, pa je sasvim logično i razumljivo da je moralo doći do obnavljanja tradicije koja, na neki način, i obavezuje", rekao je Petrović.
 
 
Karneval se održava drugu godinu zaredom, u organizaciji Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva "Jelačić" iz Petrovaradina i Udruženja građana "Petrovaradin Media".
  • Petar

    12.02.2024 11:57
    Predivno!
    Da... Februar, poklade... doba karnevala.
    Bravo!
  • Tanja

    11.02.2024 20:13
    Još samo da negde,, izbije"Panonsko more pa da se upotpunimo! I bar opravdaju cene nekretnina
  • Monografija od

    11.02.2024 01:32
    Petrovaradina do Beca
    Ban Josip Jelacic od Petrovaradina do Beča. 16.10.1801' u podnozju Petrovaradinske tvrdjave rodjen je slavni Hrvatski ban i veliki vojskovodja Josip Jelacic Buzimski, jedan od trojice zapovijednika Imperijalne vojske pod vodstvom kuce Habsburg Lorraine. Johan Strauss I je skladao dva marsa i posvetio ih je netom nakon gusenja revolucije banu Josipu Jelacicu Buzimskom i marsalu Josephu Radetzckom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti