Vučević na Sajmu zavičaja: Stižu generacije patriotski orijentisane, s kojima se nova zora budi

Sajam zavičaja danas se po peti put održava na Novosadskom sajmu.
Vučević na Sajmu zavičaja: Stižu generacije patriotski orijentisane, s kojima se nova zora budi
Foto: Grad Novi Sad

"Nije slučajno što je Novi Sad izabran kao mesto održavanja ove manifestacije. Srpska Atina je oduvek prepoznata kao otvoren grad, uvek spreman da prigrli svakog gosta i novog stanovnika, i sinonim je za multinacionalnu i multietničku sredinu. Uloga nas, donosilaca odluka, jeste da stvorimo uslove za što kvalitetniji život svim građanima, kako bi iz toga proistekle najlepše uspomene za neke nove naraštaje", rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Sajam zavičaja svečano je otvorio ministar odbrane Miloš Vučević, rekavši da "identitetska pitanja kao što su kultura i zajedništvo ne mogu da budu sputani administrativnim merama i barijerama i da državne granice ne mogu srpskom narodu da zabrane da govori istim jezikom, ima istu kulturu, veru i tradiciju".
 
 
"Siguran sam da stižu nove generacije sa kojima se nova zora budi i koje su patriotski orijentisane i koje će doneti neku novu snagu Srbiji i srpskom narodu", izjavio je Vučević.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj Aleksandar Sofić naveo je da je Sajam zavičaja mesto okupljanja Srba iz regiona, te da su na njemu prisutni izlagači, zavičajna udruženja, kulturno-umetnička društva i institucije iz cele Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Metohije, Severne Makedonije, Hrvatske, Mađarske i Rumunije, na preko 160 štandova.

  • Voja

    12.02.2024 08:39
    Generacija X
    Retro spika...
  • Zora Novog Dana

    12.02.2024 07:11
    Preskače ploča
    Imate li i vi utisak da ste u nekom danu mrmota, ali sa funkcijom vremeplova? I svima brišu sećanje kao Men in Black. Igrokaz u KUD? Omladina misli da je patriotizam da mrziš drugoga, da je rat igrica koju po želji ugasiš, pa siđeš na večeru i da je vera da zakačiš drangulije po autu o Božiću. Problem su ovi što su sve ratove dogovorno izgubili, i opet će. Čuvajte, ljudi, svoju decu.
  • xqt

    12.02.2024 06:36
    Kopija kopije
    vučević, još jedan nazadnjak, politikant sa kačketom nabijenim do očiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti