FOTO, VIDEO: U Novom Sadu i Zemunu prikupljeno više od dve tone hrane za pse i mačke

Na humanitarnoj akciji koju je "Kreni-Promeni" organizovao u subotu, 10. februara, sakupljeno je više od dve tone hrane za pse i mačke.

Kako je saopštila ova inicijativa, građani su mogli da donesu hranu na dve lokacije, u Zemunu i Novom Sadu.

"Drago nam je da smo za samo nekoliko sati okupili veliki broj ljubitelja životinja i sakupili dosta hrane koje ćemo dalje donirati udruženjima za zaštitu životinja. Ovakve akcije vraćaju nadu u humanost", kažu iz "Kreni-Promeni".
 
Novosađani su hranu za pse i mačke donosili u Dunavski park u subotu, od 11 do 14 časova.
Kako je ranije saopštila Inicijativa "Kreni-promeni", akcija je posvećena preminulom aktivisti za zaštitu životinja Ivanu R. Ivanoviću iz Aranđelovca, te će deo hrane biti za životinje o kojima je on brinuo.
 
Ivan R. Ivanović je 2022. godine izveo protestni marš od Smederevske Palanke do Beograda, gde je u parku ispred zgrade predsednika štrajkovao glađu devet dana, sa zahtevom da se primenjuje postojeći zakon o dobrobiti životinja.
 
 
Ivanović je preminuo posle operacije srca 8. februara, ove godine.
  • Mima

    18.02.2024 13:42
    Bravo
    Bravoooo!
    Ko voli životinje voli i ljude
    .
  • Mira

    12.02.2024 14:21
    Jedno veliko BRAVO za humanitarne i Novosađane. Žao mi je samo kad vidim ljude da sklanjaju hranu i vodu ispred jasnih lutalica. Kritika za čistoću. Njihovi radnici svakodnevno skupljaju njihove posude sa vodom i stavljaju u džak. Stvarno bezobrazluk. Molim njihove nadležne da ih opomenu da to ne rade
  • novosadjanka

    12.02.2024 14:03
    novosađanka
    BRAVO,BRAVO,BRAVO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.