FOTO, VIDEO: U Novom Sadu i Zemunu prikupljeno više od dve tone hrane za pse i mačke

Na humanitarnoj akciji koju je "Kreni-Promeni" organizovao u subotu, 10. februara, sakupljeno je više od dve tone hrane za pse i mačke.

Kako je saopštila ova inicijativa, građani su mogli da donesu hranu na dve lokacije, u Zemunu i Novom Sadu.

"Drago nam je da smo za samo nekoliko sati okupili veliki broj ljubitelja životinja i sakupili dosta hrane koje ćemo dalje donirati udruženjima za zaštitu životinja. Ovakve akcije vraćaju nadu u humanost", kažu iz "Kreni-Promeni".
 
Novosađani su hranu za pse i mačke donosili u Dunavski park u subotu, od 11 do 14 časova.
Kako je ranije saopštila Inicijativa "Kreni-promeni", akcija je posvećena preminulom aktivisti za zaštitu životinja Ivanu R. Ivanoviću iz Aranđelovca, te će deo hrane biti za životinje o kojima je on brinuo.
 
Ivan R. Ivanović je 2022. godine izveo protestni marš od Smederevske Palanke do Beograda, gde je u parku ispred zgrade predsednika štrajkovao glađu devet dana, sa zahtevom da se primenjuje postojeći zakon o dobrobiti životinja.
 
 
Ivanović je preminuo posle operacije srca 8. februara, ove godine.
  • Mima

    18.02.2024 13:42
    Bravo
    Bravoooo!
    Ko voli životinje voli i ljude
    .
  • Mira

    12.02.2024 14:21
    Jedno veliko BRAVO za humanitarne i Novosađane. Žao mi je samo kad vidim ljude da sklanjaju hranu i vodu ispred jasnih lutalica. Kritika za čistoću. Njihovi radnici svakodnevno skupljaju njihove posude sa vodom i stavljaju u džak. Stvarno bezobrazluk. Molim njihove nadležne da ih opomenu da to ne rade
  • novosadjanka

    12.02.2024 14:03
    novosađanka
    BRAVO,BRAVO,BRAVO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.