FOTO: Zelenilo sa devet sorbusa dopunilo drvored u Branimira Ćosića

Duž Ulice Branimira Ćosića posađeno je devet novih sadnica sorbusa.
Sadnice, proizvedene i odnegovane u rasadniku Gradskog zelenila predstavljaju značajnu popunu postojećem drvoredu u ovom delu grada.
 
Sorbus aria piramidalis, karakteriše se piramidalnim rastom i atraktivnim cvetovima, ova vrsta je proizvedena procesom kalemljenja u rasadniku Gradskog zelenila. 
Ove sadnice su odabrane zbog svoje otpornosti na vetrove i prilagođenosti urbanim uslovima, što ih čini idealnim izborom za sadnju duž gradskih ulica.
"Sadnja novog drveća posebno je važna nakon što su olujni vetrovi prošle godine prouzrokovali značajna oštećenja na stablima širom grada, uključujući i ulicu Branimira Ćosića. Sadnja novih sadnica ima za cilj ne samo da obnovi zelene površine, već i da doprinese poboljšanju kvaliteta vazduha i estetskog izgleda ovog dela Novog Sada", kaže Danijela Andrić, pomoćnica direktora za projektovanje, podizanje, održavanje i proizvodnju zelenila.
 
 
U Zelenilu ističu da je ulaganje u obnovu i očuvanje zelenih površina u gradu, najvažniji priroritet preduzeća.
 
Novo drveće, ističu u Zelenilu, doprineće estetskom i ekološkom unapređenju ambijenta u ovom delu grada.
  • PeraDetlić

    18.02.2024 15:23
    Samo kod nas u Srbiji se sade mladice od 2-3 godine. Pa dok to naraste prodju dve generacije.
  • Lily

    17.02.2024 23:54
    Grbavica
    Ajde malo posadite i u Brace Ribnikar.
  • Alen NS

    17.02.2024 15:43
    Da je bilo 10, Vucic bi se obratio naciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti