Vučić o kritikama vatrometa u Novom Sadu i drugim gradovima na Dan državnosti: "Ponosan sam"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na vatromet održan na Dan državnosti, kao i da se u Srbiji građani mnogo vise leče nego u najrazvijenijim državama u svetu.
Vučić o kritikama vatrometa u Novom Sadu i drugim gradovima na Dan državnosti: "Ponosan sam"
Foto: 021.rs
Vučić je za televiziju Prva, govoreći o kritikama pojedinih opozicionih političara da se deca u zemlji leče SMS porukama, dok država daje pare na vatromet, kazao da Srbija u poređenju sa 2012. godinom ulaže 55 puta više novca u retke bolesti.
 
On je dodao da takve komentare imaju ljudi koji mrze sve što je srpsko, kao i sam praznik, ali da to neće da priznaju.
Vučić je izjavio da je ponosan na vatromet, topovsku paljbu, otvaranja 50-60 izložbi, odlikovanja, kao i što su građani bili na svemu što je tog dana priređeno.
 
Podsetimo, Novi Sad je jedan od gradova u kojima je organizovan veliki vatromet na Dan državnosti. Vatromet je u isto vreme, u 20.30h, bio u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu, kao i u gradovima Republike Srpske.
Vatromet u Novom Sadu bio je veoma snažan i bučan, zbog čega je izazvao negodovanje velikog broja Novosađana.
 
Kritiku je uputila i Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani, koja je novosadskoj gradskoj vlasti poručila "da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada".
 
"Novosađani su svedočili preglasnom i preskupom vatrometu u čast Dana državnosti, a pre samo dva meseca je gradonačelnik Milan Đurić saopštio da u Novom Sadu za doček Nove godine neće biti vatrometa te da će novac predviđen za to biti uplaćen u humanitarne svrhe", saopštio je LSV.
 
Dan posle, posetioci Petrovaradinske tvrđave mogli su da vide ostavljene kutije i pribor za ispaljivanje vatrometa.
  • choco

    22.02.2024 08:56
    opozicija
    a LSV je opozicija ???
  • Dejan

    21.02.2024 08:29
    neradni dani
    Ako je praznik državni i propisano je da je neradni zašto je onda masa prodavnica radila? Gradilišta takođe. I tim ljudima je praznik. Sigurno bi više voleli da sede i druže se sa svojim porodicama i prijateljima nego da im gruva vatromet dok oni rmbače na poslu.
    J.b.š državu ako se na njen najveći praznik radi kao i da nije praznik.
    29. novembra niko nije radio.
  • Pićuka

    19.02.2024 17:51
    @Лиманац
    Да ли ти је познато да је тај устав био на снази 2(два) месеца а онда га је Обреновић повукао под притиском Турске, Аустрије и Русије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti