FOTO: Zelenilo nastavlja sa sadnjom u parkovima i na keju

Sadnjom pet kuglastih jasenova na Beogradskom keju, JKP "Gradsko zelenilo" nastavilo je akciju sadnje već odraslog drveća u parkovima i drvoredima.
Uz pomoć specijalnog kamiona vadilice radnici "Zelenila" presađuju odraslo drveće odnegovano u starom rasadniku na Futoškom putu.
Tokom februara, u Železničkom parku je presađeno 55 velikih sadnica, a do kraja sezone sadnje na više lokacija, biće presađeno ukupno 100 odraslih stabala. 
Pored sadnje drveća, na više lokacija u gradu, okopano je i ašovljeno šiblje. Šiblje je okopavano u Sremskoj ulici, u bloku uokvirenom ulicama Balzakovom, Banović Strahinje i Narodnog fronta.
 
 
Okopano je i oplevljeno dvogodišnje cveće u centru grada oko Banovine i na okretnici Štranda.
 
Lišće je sakupljeno u Dunavskom i Futoškom parku, u blokovima između Bulevara Vojvode Stepe i ulica Slobodana Jovanovića, Raše Radujkova, Stojana Novakovića i Milana Ješića Ibre, odnosno u kvartu između Balzakove, Narodnog fronta i Cara Lazara. Zimski tretman dobile su ruže, cvetne gredice i šiblje u Starom gradu i na Limanu. Cisterna Gradskog zelenila bila je u Železničkom parku gde su zalivana novoposađena stabla.
  • NS

    21.02.2024 07:44
    Džaba sadite i ulažete toliki novac kad će to ubrzo iseći i graditi višespratnice
  • Skala

    20.02.2024 22:40
    Najgore preduzeće u Novom Sadu!!
  • Alen NS

    20.02.2024 22:05
    Pozdravljam.

    Bez ikakve politike, jer biljke i zelenilo ne smeju da znaju za partiju, bilo koju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti