Fasada zgrade u Novom Sadu u izboru za najbolju u Evropi - možete glasati za nju

Zgrada na Bulevaru oslobođenja 97, iza koje stoji arhitektonski studio Kuzmanov and Partners iz Novog Sada, nominovana je za nagradu Baumit Life Challenge za najbolju fasadu u Evropi.
Fasada zgrade u Novom Sadu u izboru za najbolju u Evropi - možete glasati za nju
Foto: 021.rs

Kako je objavio portal Gradnja.rs, dodela nagrada Baumit Life Challenge održava se svake druge godine sa ciljem podizanja svesti o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi.

Ovaj događaj privlači preko 500 gostiju iz svih 25 zemalja u kojima posluje kompanija Baumit, a priznanja se dodeljuju u šest kategorija.

Ove godine, finale manifestacije Baumit Life Challenge biće održano 23. maja u Ljubljani, a kao i do sada, pored stručnih ocena žirija sastavljenog od 13 nezavisnih stručnjaka, zainteresovanima je omogućeno i učestvovanje u procesu javnog glasanja, koji je nedavno pokrenut na ovom linku i trajaće do 16. aprila 2024. godine.

Među nominovanima za nagradu našla se i zgrada koja je rad arhitektonskog studija Kuzmanov and Partners. Lazar Kuzmanov je poznati novosadski arhitekta. 
 
 
Kako je u tekstu o zgradi na Bulevaru oslobođenja pisao Gradnja.rs, Lazar Kuzmanov često govori da je u sagledavanju arhitekture bitna i njena sceničnost. Objekti se uglavnom sagledavaju u prolazu, ostavljaju dobar utisak ili ravnodušnost.
 
"Moja želja je bila da objekat izazove reakciju kod prolaznika i posmatrača. Naravno, nije to jedina odlika objekta, ali i pored dobre organizacije i strukture stanova kao i jednostavne postavke objekta na veoma plitkoj parceli, glavna vodilja mi je bila zavodljivost arhitekture", rekao je Kuzmanov.
 
  
 
Za objekat na Bulevaru oslobođenja možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Iskreno

    23.02.2024 10:19
    Iskreno
    nesvidja mi se. Prezidentova Zgrada je zadala domaci svakom u NS. Mogao bi i strogi Centar tako da se izgradi kao i mnoge Zgrade u gradu! Sve pohvale Prezidentu na Zgradi Fasadi Komforu Ekonomicnosti…!!!
  • AvAv

    23.02.2024 00:55
    Bager
    Sad sam pregledao brdo ovih predloga za nagrade. Mislim da u zivotu nisam video ovoliko ruznih gradjevina. Ahritektonski treba ugasiti na jedno 30-40 godina i onda krenuti ispocetka. Ovo je ogavno. Brdo nekog odvratnog brutalizma spakovanog u modernisticki pakao. Uzas.
  • Miki

    22.02.2024 18:34
    Prezident je najlepsa
    Gledao sam zgradu Prezidenta na Trgu Komenskog. To mi je ubedljivo najbolja zgrada ikada napravljena. A ovo mi je kiceraj. Kuzmanov je osrednji arhitekta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti