Danilu Kišu u čast posađeno stablo kestena u Ćirpanovoj ulici

Stablo kestena posađeno je danas u Ćirpanovoj 23, gde se nekada nalazila kuća u kojoj je odrastao Danilo Kiš.
Danilu Kišu u čast posađeno stablo kestena u Ćirpanovoj ulici
Foto: Grad Novi Sad
"Na ovaj način simbolično obeležavamo dan rođenja jednog od naših najvećih književnika. Tokom Drugog svetskog rata on je, u današnjoj Ćirpanovoj, a tadašnjoj Bemovoj ulici živeo sa roditeljima i toj ulici posvetio je kratku priču Ulica divljih kestenova, koja se nalazi u zbirci priča 'Rani jadi'. Na ovaj način Novi Sad želi da mu izkaže poštovanje i zahvalnost", izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.
Akciju sadnje kestenja u čast Danilu Kišu organizovali su Udruženje građana "Dunavska sonata" i Gradsko zelenilo. 
Akcija je počela u oktobru 2022. godine u okviru projekta "Novi Sad kao sudbina", a do sada je posađeno ukupno 13 sadnica.
  • Mary Poppins

    23.02.2024 15:09
    Stručnjaci
    Oni se još hvale što su posadili drvo koje će uništiti trotoar i pola ulice hahaha
  • pajo patak

    23.02.2024 14:04
    @Radoznali mali
    ovdašnji, nije босанац.
  • Banderaš

    23.02.2024 11:28
    Laza Lazarevic
    Kesten je drvo koje raste 20-30 metara u visinu i 20-25 metara u sirinu, a korenski sistem je izuzetno snazan i siri se i do 30 metara !!
    Da li je moguce da niko u Gradu Novom Sadu, u Gradskom zelenilu ne upozori da se takvo drvo treba zasaditi u Limanskom ili Futoskom Parku, a nikako u ulici sirine 14 metara sa podzemnom infrastrukturom ispod trotoara grejanje, vodovod, kanalizacija, gas, struja, telefon, internet,trotoar ce biti unisteni od korena, a drvo poseceno za 6-8 godina kada krosnja poraste i udari u fasadu i prozore !!
    Kakva je ovo drzava,kakvi su to ljudi, ko zivi ovde, ko prima platu u Gradskoj kuci, da li je normalno da nema nikoga da spreci ovakva ludila !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti