Zaposleni u Operi Srpskog narodnog pozorišta traže poboljšanje uslova rada

Zaposleni u Tehničkom sektoru Srpskog narodnog pozorišta pozvali su upravu pozorišta, vlast, sindikate, umetničke organizacije i ustanove kulture da nađu rešenje za poboljšanje položaja zaposlenih.
Zaposleni u Operi Srpskog narodnog pozorišta traže poboljšanje uslova rada
Foto: 021.rs
Muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada 13. februara su, pre početka predstave "Seviljski berberin", pročitali pismo u kojem su naveli da njihove zarade znatno zaostaju u odnosu na republički prosek, da zgrada u kojoj rade nije adekvatno održavana, da "nemaju kiseonika", da nemaju mogućnost da angažuju gostujuće dirigente i soliste.
Tehnički sektor Srpskog narodnog pozorišta u današnjem saopštenju dodaje da su uslovi rada loši u svim sektorima u toj ustanovi kulture.
"Radnici u tehničkom sektoru su često nepravedno zanemareni i suočavaju se sa istim izazovima kao i ostali u Pozorištu, a to su niske plate, nedostatak podrške i činjenica o konstantnim manjkom broja zaposlenih i gašenjem radnih mesta, što dalje dovodi do potrebe za prekomernim radom", navedeno je u saopštenju.
  • Vule

    26.02.2024 11:43
    zaposlen
    10 nastupa godišnje imaju i traže poboljšanje uslova!!! Alo niste ni osnovnu zaradu zaradili, jer Zakon kaže da treba da radite minimum 40 sati nedeljno, a toliko nemate rada ni cele godine.
    A šta tek da kažemo za Uredbu o koeficijentima zarada za rad u javnim službama, pa taj horski pevač sa srednjim školom ima istu platu oliiko i neko sa fakultetom, sramotno i tužno!!!!!
  • Anna

    23.02.2024 14:31
    Подршка
    Подршка за све запослене у култури. Услови рада су лоши, а плате срамотно мале. У свим институцијама културе од позоришта, преко музеја и галерија, до архивских установа. У већини недовољан број запослених, како чланова разних ахорова, тако и техничке подршке. Руководећа места нису проблем, сем што на њима нису људи из струке, него политички подобни и послушни.
    Вратимо култури место које јој припада.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.