Novici Antiću policijsko zadržavanje u Novom Sadu: Nastavlja štrajk glađu, sutra će biti saslušan

Predsedniku Vojnog sindikata Srbije, Novici Antiću danas je uručeno rešenje o policijskom zadržavanju do 48 sati.
On će sutra biti ispitan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, rekao je advokat Siniša Lunić.
 
Prema njegovim rečima, sudija nakon saslušanja može da donese odluku o pritvoru, ili puštanju Antića na slobodu.
Lunić je kazao da se Antić danas u kragujevačkoj policiji nije izjašnjavao u pogledu krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.
 
Advokat nije potvrdio navode pojedinih medija da se Antić tereti za krivično delo pronevere i kazao je da advokatski tim nije izlazio u javnost sa takvim informacijama i da njemu nije poznato odakle medijima taj podatak.
Lider Vojnog sindikata Srbije danas je priveden u policiju pošto je rano jutros izvršen upad policije i pretres njegove porodične kuće u naselju Bresnica u Kragujevcu.
 
Njegov advokat Mitar Krstić kaže da je Novica Antić započeo štrajk glađu u 11.30 časova.
 
Brat predsednika Vojnog sindikata Srbije Vaso Antić izjavio je prethodno za N1 da je njegov brat priveden u PU Kragujevac, a da će nakon toga biti prebačen u Novi Sad, gde je najavljeno njegovo zadržavanje pod optužbom za proneveru.
 
On je ocenio da se institucije sistema zloupotrebljavaju, ocenjujući ovo hapšenje kao - političko. Uveren je da vojni vrh želi da postavi nove ljude u ovaj sindikat, koji bi bili poslušni.
 
Dodao je da je pored privođenja njegovog brata, privedeno i više članova i funkcionera tog sindikata.
 
Niko od nadležnih se još uvek nije oglasio u vezi sa privođenjem ili pretresom kuće Novice Antića.
  • Teča iz Kanade

    28.02.2024 06:17
    Sindikat u Srbiji je strana rec. Svi su na platnoj listi i u sluzbi sekte!
  • jovo s brkovi

    28.02.2024 06:17
    Samo cu reci MILOS VUCEVIC ODBRANA na visini zadatka !
  • @Vojnik

    28.02.2024 01:58
    Zoran
    Ti si vojnik onoliko koliko sam ja baletan. Ali da ti ponovim ono što sam rekao tvojim drugarima botovima u nekoj prethodnoj vesti apropo ovog, spreman sam se kladiti bez dokaza i osnova, proganjanja. U Hrvatskoj imaš "Sindikat dijelatnika pri vojsci", u Belgiji imaš "Profesionalni vojni sindikat Belgijske vojske, isto tako i u Luksemburgu, u Sloveniji imaš "Sindikat vojakov Slovenia", u Britaniji imaš vojni sindikat....da ti ne nabrajam pretežno u svakoj demokratskoj zemlji imaš sindikat pri vojsci koji štiti prava zaposlenih jer vojnici su zaposleni profesionalci ne roblje. A sindikat upravo to radi, štiti zaposlene iz oblasti radnog prava. Ne da li će ratovati već da li će biti plaćeni za svoju službu, i u miru i u ratu.
    Znamo mi da ste vi botići koji po naredbi Vučevića-poltronske udrne igle diktatora- ovde imate potrebu sa nama da podelite svoje neznanje, ali ima nas koji smo išli u neke školice i završili fakultete regularno pa smo morali nešto i da naučimo a ne da budemo mašinšloseri koji kupe svoje diplome pa onda prodaju laži i gluposti. Krenite da učite i čitate pa onda komentarišite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti