Zajedno za Novi Sad o crkvi kod Štranda: Pronaći neko umesno mesto

Gradski odbor stranke Zajedno saopštio je da blizina zabavnih sadržaja najposećenijeg kupališta i verskih objekata deluju kao "vrlo neukusna i nelagodna pojava".
Zajedno za Novi Sad o crkvi kod Štranda: Pronaći neko umesno mesto
Foto: 021.rs
Zajedno za Novi Sad oglasili su se povodom plana da se kod kupališta Štrand izgradi verski objekat. 
 
Pred novosadskim odbornicima će se sledeće nedelje naći Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije rekreativnog područja "Štrand-Kabel".

U Zajedno poručuju da nisu protiv verskih objekata, već smatraju da njihova izgradnja ujedno podrazumeva i pronalaženje prigodnog i umesnog mesta. 

"Takođe, na ovom mestu se nalazilo kultno novosadsko mesto Žuta kuća, koje je predstavljalo svojevrsni centar građanskog aktivizma, otpora diktaturi i autoritarnosti, i slobodnog umetničkog delovanja, i koje kao takvo mnogi Limanci i Limanke, i drugi, i danas smatraju važnim kulturnim nasleđem našeg grada kom bi trebalo posvetiti bar memorijalnu tablu i o kom bi trebalo podučavati mlađe generacije Novosađanki i Novosađana. Na kraju, na mestu planiranom za izgradnju se već nalazi zelena površina, prostor za druženje komšija i dečiju igru, zimsko sankanje, te se postavlja veliko pitanje kako će se novim količinama betona tačno uvećati zelene površine našeg grada", navodi se u saopštenju.
 
U ovoj stranci poručuju da je za donošenje bilo kakve odluke neophodna široka javna rasprava. 
Kako dodaju, predstavnici gradskih vlasti su pokazali da nemaju nameru da pitaju Novosađanke i Novosađane šta oni misle o Novom Sadu, kako i šta je potrebno da bismo svi bolje živeli i uživali u svom gradu. 
 
"Odlučivanje o ovakvim stvarima ne sme da prođe bez razgovora sa građanima. I upravo zato, smatramo da se ovakve odluke ne smeju donositi isključivo od strane političara, već da je za to neophodna javna rasprava, mišljenje stručnjaka i građanki i građana Limana, ali i svih onih koji se osećaju Novosađanima. Zato im ne damo da donesu odluku sami, već mogu samo zajedno sa nama", zaključuje se u saopštenju.
  • pajo patak

    29.02.2024 13:46
    @Лиманац
    sinagoga postoji u naseljenom mestu Oswjencim koje je pored logora, i tamo postoji mnogo decenija pre 1939. i nemačke okupacije.
  • Sad nema vrdanja

    29.02.2024 10:20
    Drugi su odabrali mesto
    jel bilo promedbi o mestu kad je bilo.......
  • Игор

    29.02.2024 08:31
    @Makarije
    Е мој брате напаћени Макарије...овај народ је толико грешан умно и телесно да ниједна божија кућа нејће да нас прими!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti