Bravo o crkvi kod Štranda: Liman se pita, a ne SNS vlast

Građanski pokret Bravo zahteva da se donošenje izmene plana koje se odnosi na lokaciju kod Štranda odloži dok se o njoj ne izjasne stanovnici ovog dela grada i mesna zajednica.
Bravo o crkvi kod Štranda: Liman se pita, a ne SNS vlast
Foto: 021.rs

Kako navode, ovim izmenama briše se poslednja zelena površina na Limanu. 

"Izmena Plana generalne regulacije rekreativnog područja 'Štrand-Kabel' predviđa izgradnju verskog objekata i gradska vlast želi da ovu odluku donese bez bilo kakve konsultacije ili razgovora sa građanima ovog dela grada. Odluke koje se tiču izgleda grada i života u njemu ne smeju se donositi bez prethodne konsultacije sa građanima, posebno ako se radi o javnoj zelenoj površini kojih je u Novom Sadu sve manje", navodi se u saopštenju GP Bravo.

Kako dodaju, o brisanju zelene površine treba da odlučuju stanovnici Limana i stručnjaci.
 
"Da se donese kvalifikovana odluka o tome da na postojećoj zelenoj površini treba da bude park, parking, verski objekat ili dečije igralište i teretana na otvorenom. Dovoljno je vremena da se ova odluka o izmeni plana okoline Štranda odloži i da se naloži ispitivanja i razgovor sa građanima kako bi se donela pravo odluka koji će biti u interesu svih stanovnika Novog Sada", zaključuje se u saopštenju.
  • Dejan

    03.03.2024 19:50
    Liman 3
    Limanu je potrebna crkva. E sada o lokaciji se moze diskutovati. Ali da crkvu treba izgraditi to je van svake sumnje da treba.
  • LIMAN 1,2,3,4

    29.02.2024 12:53
    Liman...
    zeli crkvu!!!!!!
  • Spiridon Kopicl

    29.02.2024 10:23
    nego sta
    I ne samo to! Kacavenda da "bogosluzi"

    Sram nas bilo sve sto trpimo ove jade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.