Osnovci u Novom Sadu se takmičili u upravljanju dronovima i robotima

Osnovci iz Subotice i Hajdukova pobedili su na takmičenju u upravljanju dronovima i robotima koje se organizovalo u utorak, u Novom Sadu.

Okružno takmičenje u upravljanju i programiranju dronovima i MBot robotima, u okviru festivala "Znanjem za budućnost", okupilo je škole iz Novog Sada, Subotice, Sombora, Tavankuta, Kule, Hajdukova, Bajmoka, Lipara, Bačke Palanke i Kruščića.

U upravljanju dronovima prvo mesto su podelili osnovci iz subotičke škole "Kizur Ištvan", te đaci iz "Petefi Šandura" iz Hajdukova. 
 
Drugo mesto pripalo je osnovcima iz škole "Matija Gubec" iz Tavankuta, a treće mesto malim Somborcima iz OŠ "Ivo Lola Ribar".
U disciplini MBot robot 1 pobedili su osnovci iz OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta, a u MBot robot 2 đaci novosadske škole "Jovan Popović".
 
Ove ekipe obezbedile su učešće u finalu - republičkom takmičenju u Beogradu, koje će se održati u Beogradu, 20. aprila, u Hali sportova "Ranko Žeravica".
 
Festival "Znanjem za budućnost" već peti put organizuju novosadski rotari klubovi, a deo je šire akcije pod istim nazivom na teritoriji cele Srbije, u cilju što boljeg informatičkog obrazovanja učenika osnovnih škola.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.