Pokrajina izdvaja još novca za opremanje industrijske zone u Temerinu

Pokrajinska vlada ulaže još novca u infrastrukturno opremanje Temerina.
Pokrajina izdvaja još novca za opremanje industrijske zone u Temerinu
Foto: 021.rs

Ovoj opštini je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dodelio ugovor o finansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnoj zoni.

Sredstva u ukupnoj vrednosti od 117,2 miliona dinara za opštinu Temerin, od čega je subvencija Sekretarijata 90 miliona, biće usmerena u rekonstrukciju saobraćajnice u Ulici cara Lazara, u naselju Bački Jarak, u dužini od 1,3 kilometra, te proširenje kolovoza na deonici ukrštanja Novosadske ulice i državnog puta IIA-102. 
 
To će, prema rečima predsednika Opštine Mladena Zeca, omogućiti brži protok saobraćaja u dve trake, što je od izuzetnog značaja za Temerin, ali i kompanije koje već posluju ili nameravaju da investiraju u ovoj zoni.
Podsetimo, Pokrajina je nedavno izdvojila i 60 miliona dinara za izgradnju kanalizacije do radne zone. 
 
Osim Temerinu, ugovor je dodeljen i Opštini Ruma.
 
U Rumi će projektom u vrednosti od 63,6 miliona dinara, od čega Sekretarijat subvencioniše 53 miliona, biti izgrađena i saobraćajnica C2 na lokaciji radne zone "Rumska petlja", kao i atmosferska kanalizacija, što će, kako je rekla predsednica te opštine Aleksandra Ćirić Bošković, "još snažnije pozicionirati Rumu kao atraktivno mesto za strana i domaća ulaganja, i obezbediti pristupni put ka parceli velikog kineskog investitora".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.