LSV će glasati protiv izgradnje crkve kod Štranda na sednici Skupštine grada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izgradnja verskog objekta na zelenoj površini kod Štranda bespotrebna.
LSV će glasati protiv izgradnje crkve kod Štranda na sednici Skupštine grada
Foto: 021.rs

Kako navode, stanovnici Limana ovu površinu već godinama koriste kao prostor za rekreaciju. 

Podsećaju da je na osnovu urbanističkog plana u pitanju zona predviđena za turističko-rekreativne namene, zbog čega bi eventualne nove sadržaje trebalo prilagodini predviđenoj nameni.

"Novi Sad se odavno suočava sa manjkom zelenih površina i zato bi bilo najbolje sporni prostor dodatno oplemeniti zelenilom i prikladnim minimalnim horizontalnim mobilijarom, a nikako i to malo zelene površine opteretiti trajnim objektima koji, pritom, nisu u funkciji planom predviđene namene", navodi se u saopštenju ligaša.

Kako se dodaje, predlagači izgradnje novog verskog objekta bi trebalo da traže rešenje putem direktnih razgovora sa predstavnicima tih mesnih zajednica kao i putem dijaloga i javne rasprave sa svim građankama i građanima ovog dela Novog Sada, uvažavajući i multikulturalnost i versku raznolikost ovog gusto naseljenog dela grada. 
 
"A, ispred svega, uvažavajući urbanističkim planom predviđene namene ovog dela Limana. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada glasaće protiv Predloga ove odluke", zaključuje se u saopštenju.
  • Slavko

    06.03.2024 21:16
    Jedva čekam izbore da LSV pošaljemo u prošlost.Oni mene teraju da glasam za SNS.
  • Инспектор Вишекруна

    01.03.2024 11:58
    ЛСВ
    Гласајте за ако вам је стало до града!
    Многи ће бити против само да контрирају издајницима попут вас!
  • pera

    01.03.2024 11:45
    mogli su da spoje "novi" kabelov stadion sa crkvom, to je ta ekipa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.