Prvi martovski dan pred Novosađanima: Gde izaći, šta raditi, na šta obratiti pažnju

Prvi martovski petak u Novom Sadu biće pun dešavanja.
Prvi martovski dan pred Novosađanima: Gde izaći, šta raditi, na šta obratiti pažnju
Foto: 021.rs
Stigao je mart, što znači da se i kalendarski bliži proleće.
 
Prognoza za sada najavljuje kišu, ali ukoliko se desi da dan bude ipak sunčan, naveli smo vam i neke predloge za događaje koje možete posetiti.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim informacijama. Počnimo sa prognozom...
Vreme
 
U petak je moguća kiša u Novom Sadu. Minimalna temperatura u petak biće 10, a maksimalna 18 stepeni. Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni.
 
Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Petrovaradina, Bukovca, Kaća i Begeča neće imati struje. Od 9 do 10 časova će bez struje biti deo naselja Karagača, deo Alibegovca, deo Rumskog puta, zgrade Holllywood Hill na putu za Alibegovac. Za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Deo Novog Sada, odnosno Skerlićeva i deo Ulice Save Vukovića, od Skerlićeve do Zemljane ćuprije, neće imati vode. Ove ulice će bez vode biti od 8 do 15 časova. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena, najavljuje Vodovod.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja na deonici auto-puta, od petlje Batajnica do petlje Novi Sad Centar zbog radova. Od 7 do 17 časova postavljaju se optički kablovi na deonici petlja Batajnica - petlja Novi Sad Centar, u smeru ka Horgošu. Radovi se izvode u pokretu, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do 18. marta.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
Gde ići?
 
Novosadski noćni bazar, 57. po redu, održaće se u 17 časova na Ribljoj pijaci, a trajaće do 23 časa. 
 
Promocija nove monografije "Vasa Pomorišac. Slikar modernosti i kontinuitetu" održaće se od 19 časova u Galeriji Matice srpske. Tokom vikenda će se u 13 i 17 časova održati i autorska vođenja Jelene Ognjanović kroz ovu izložbu.
 
Koncert gradskog gudačkog ansambla Kamerata Novi Sad i Aleksandra Tasića na klarinetu počeće u 20 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani. Ulaz je slobodan.
 
Nastup solo projekta Idem i indi rok benda Monohrom počeće u 20.30 časova u Omladinskom centru CK13.
 
Žurka Funkamente i White City Soul počeće u 21 čas u Zenitu.
 
Koncert mađarskog metal benda Lazarvs, kao i domaćih bendova Northern Revival i Polywhy počeće u 21 čas u Fabrici.
 
Žurka Jugoslovenka u Domu kulture počeće u 21 čas.
 
Predstava "Mišja groznica" igraće se na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta od 20.30 časova, dok će predstava Pozorišta Promena "Tri zime" početi u 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović" SNP-a.
 
Predstava "Tri musketara" igraže se pd 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.
 
Disco Petak u Gregor's Pabu počeće u 21 čas.
 
SBK Friday Party, koju organizuje presna škola Allegro, počeće u 22.15 časova na lokaciji Trg Marije Trandafil (zgrada Zanatskog doma, na spratu).
 
TD i Mozgovi nastupiće u TD kafeu od 22.30 časova.
 
Projekcija filma "Škola magičnih životinja 2" održaće se od 18 časova u KC "Mladost" u Futogu, dok će projekcija filma "Jorgovani" biti od 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti