Zajedno za Novi Sad odgovorio gradonačelniku: Upristojite se

Stranka Zajedno za Novi Sad odgovorila je gradonačelniku Milanu Đuriću nakon njegove reakcije na saopštenja stranaka povodom izgradnje crkve kod Štranda.
Zajedno za Novi Sad odgovorio gradonačelniku: Upristojite se
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Milan Đurić je rekao da reakcije udruženja i političkih stranaka na najavljenu izgradnju crkve ne zavređuju komentar. Naveo je da su saopštenja marginalnih političko-interesnih grupa su sramotna.
 
"Zarad istinitog informisanja građana Novog Sada koje pokušavaju da obmanu zbog mržnje prema veri srpskog naroda, jer sve što su pomenuti marginalci izneli je jedna velika laž. Nije tačno da neko građanima želi nešto da oduzme, posebno deci i mladima, niti je tačno da neko ima nameru da uništava zelene površine", naveo je Đurić, zaključujući da su napadnute svetinje.

Zajedno za Novi Sad u svom saopštenju navodi da Đurićevog odgovor na reakcije nije dostojan funkcije koju obavlja, zbog čega ga pozivaju da se "upristoji". 

Ponavljaju da nisu protiv verskih objekata, već smatraju da bi njihova izgradnja morala da podrazumeva i pronalaženje prigodnog mesta.
 
"Suština je u tome da  crkvama nije mesto na kupalištima, niti kupaćim gaćama u krugu crkve, što će vam zasigurno potvrditi posetioci Štranda, ali i sami vernici koji posećuju verske objekte. Ako ste ikada bili u crkvi ili se kupali na Štrandu, onda takav zaključak možete spoznati samostalno", navode u Zajedno.
 
Oni kažu da je Đurić Limanac, ali da nije pitao građane koji žive u tom delu grada šta misle o ideju da se gradi verski objekat.
 
"Vi ste pre svega predstavnik građana ovog grada, a ne kolonijalni upravnik ispred vaše centralističke političke organizacije, i to morate razumeti ako želite odgovorno i savesno da vodite Novi Sad", zaključuju se u odgovoru Zajedno za Novi Sad.
  • V

    01.03.2024 15:52
    Beton i crkve! Stop zelenilo, parkovi i igrališta!
    Za našu decu!
  • Pitam botove

    29.02.2024 21:34
    Zar vam je važnija crkva od bolesne dece? Ne dao vam Bog
  • Crkva

    29.02.2024 20:45
    Crkva na Štrandu? To može da smisli samo **** a botovi koliko crvenih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti