Stranka Istina: Đurić govorom mržnje pravi podele

Stranka Istina uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Đuriću nakon njegovog saopštenja o planu izgradnje crkve na Limanu, kod Štranda.

Kako se navodi u pismu koje potpisuje predsednica stranke Istina Ivana Vujasin, Đurić je gradonačelnik svih građana Novog Sada, pa i onih koje naziva marginalcima.

Đurić bi, navodi Vujasin, trebalo otvoreno da razgovara sa svima i da objasni planove vlasti za Novi Sad.
 
"Nadasve, uvažavali biste svačije mišljenje i stav! Ovako, etiketiranjem i omalovažavanjem ljudi sa drugačijim mišljenjem, sebe veoma loše stavljate iznad svih i svakog. Zamena teza je opasna stvar. Niko nije protiv crkava i, kako Vi kažete, svetinja", piše u otvorenom pismu.
Dodaje da stranka Istina razgovara sa građanima, pa i sa onima koji ne dele njihove stavove. 
 
"Crkvi nije mesto pored gradske plaže Štrand! Tačka. Ako su oni koji se suprotstavljaju tome u manjini ili pripadaju marginalnoj grupi, kako Vi to kažete, pa šta Vam je teško da, kao gradonačelnik svih građana, otvoreno i argumentovano razgovarate sa njima tj. nama? Eto, i nas sam uvrstila u te 'marginalce'! Vi ste ti koji govorom mržnje pravite podele! Pitam Vas, zašto to radite?", dodaje se u pismu.
 
Napominje da crkava u Novom Sadu ima, ali da parkova, po svim evropskim standardima, nema dovoljno. 
 
"Budite dostojanstveni i nemojte da delite građane na kategorije prvog i drugog reda! Zašto Vam smeta kada neko ne deli Vaš stav? Zar ste toliko osetljivi na kritiku? Moj dobronameran savet Vama je, budite čovek na prvom mestu! Politika nije sve! Tako bi trebalo da bude, a Vama ostavljam izbor. Ovaj naš grad, Novi Sad, zaslužuje najbolje, a nije Vaše da se na ovakav način obračunavate sa neistomišljenicima! Pitajte građane šta žele. No, kako god! Vidimo se na izborima", zaključuje se u otvorenom pismu stranke Istina.
  • Branko

    20.03.2024 18:33
    Pa jel' ovaj normalan? E nek mu je rekla!
  • Gospodja sa limana

    03.03.2024 10:35
    Bravo zeno
    Ovo je strasno,gde ce crkvu pored stranda da grade.Pa nemojte da se zezamo!
    Gospodjice Vujasin svaka Vam cast sto ste javno istupili i rekli sve ono sto bih i ja rekla i mogu salobodno da kazem vecina gradjana.Hvala na ovome,dosta je bilo!
  • Tanja 021

    03.03.2024 09:59
    Podrška Ivani
    Ponavljanje je majka znanja, pa da ponovimo mi Limanci ne damo ovde Crkva da se gradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti