APV o crkvi na Limanu: Neka SPC plati, vest plasirana da bi skrenula pažnju s izbornih manipulacija

Akcija progresivne Vojvodine protivi se najavljenoj izgradnji crkve u blizini Štranda, a protive se i tome da se projekat finansira iz budžeta Novog Sada.
APV o crkvi na Limanu: Neka SPC plati, vest plasirana da bi skrenula pažnju s izbornih manipulacija
Foto: 021.rs
Kako kaže, ovoj ideji se protiv prvenstveno zato što bi grad ostao bez još jedne dragocene zelene površine u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa koji je centar okupljanja Novosađana u letnjem periodu.
 
"Novi verski objekti nisu prioritet u trenutku kad Novom Sadu nedostaju domovi zdravlja, ispravni autobusi, dok se uništava komunalni sektor i staro gradsko jezgro. Ako, s druge strane, postoji inicijativa vernika da se pravoslavna crkva izgradi na prostoru Limana, neka sredstva za to obezbedi Srpska pravoslavna, koja raspolaže s dovoljno sopstvenih prihoda za ovakvu investiciju", dodaje se u saopštenju.

U APV smatraju i da je gradska vlast ovu temu smišljeno plasirala u javnost da bi izazvala polarizaciju građana spram njihovog verskog opredeljenja, te da bi u drugi plan stavila neprijatne teme oko kojih bi se većina građana složila, kao što su: krađa glasova, zapušten i neuređen grad, bahatost gradskih čelnika i slično.

"Gradonačelniku Đuriću, koji se posle dužeg vremena ovim povodom prvi put javno oglasio, poručujemo kako mu neće poći za rukom da ovakvim jeftinim trikovima izbegne odgovornost zbog katastrofalnog upravljanja gradom, za šta će građanima položiti račune na narednim lokalnim izborima", zaključuju u Akciji progresivne Vojvodine.

  • V

    01.03.2024 15:43
    Ja sam pravoslavac i Limanac, kako onda da se podelim? Iskreno mislim da im ovo nije bio pametan potez pred izbore. Do sad sam bio politički neopredeljen, ovo me je veoma stimulisalo da se okrenem protiv vlasti
  • zztop

    01.03.2024 15:11
    Pa ne može SPC sve sama i da izgradi bogomolju i da vaspostavi sveštenika i da prizove boga , puno je to ...
  • Limanac

    01.03.2024 14:24
    Vera je za penzionere preplašene od smrti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti