Četiri velike investicije ove godine u Novom Sadu

Gradnja Fabrike vode, prve podzemne garaže, pešačkog mosta koji će povezati Liman i Ribarac i probijanje bulevara do autoputa najkrupnije su investicije koje su gradske vlasti predvidele za izbornu godinu.

Gradnja Fabrike vode, prve podzemne garaže, pešačkog mosta koji će povezati Liman i Ribarac i probijanje bulevara do autoputa najkrupnije su investicije koje su gradske vlasti predvidele za izbornu godinu.

Za most na Ribarcu koji će počinjati između studentskih domova i kompleksa Neimara upravo je raspisan konkurs na kome će biti izabrani glavni projektanti, a tender za gradnju mosta očekuje se već na proleće. Do proleća bi trebalo da bude gotov i projekat podzemne garaže ispod Trga republike, nekadašnje Riblje pijace, a moguće je da gradnja počne tokom leta. Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelajac najavio je da će u februaru raspisati tender za izgradnju Fabrike vode, koju grad planira dve decenije. Novosađane do kraja godine očekuje i probijanje Bulevara Evrope ka autoputu.

Sem ove četiri važne investicije, Novi Sad bi u 2012. godini napokon trebalo da dobije uređenu međumesnu autobusku stanicu, u prigradska naselja trebalo bi da stigne kanalizacija, a rubovi grada napokon bi trebalo da se izbore sa lošim osvetljenjem. Uređenje javne rasvete po celom gradu će trajati bar dve godine, navodi Blic.

  • Kralj2007

    16.01.2012 10:31
    SRAMOTA
    Naselja preko mosta izgleda nepripadaju gradu iako je najlon tu.Živimo kao pre 50 godina bez kanalizacije pešačkih staza asvalta u ulicama ali je bitan most prema ribarcu ili asvaltirati parkinge po limanu i novom naselju.Lepo vam gradonačelniče kaže buduća "TO MORA BOLJE".
  • lule

    08.01.2012 12:43
    Dobrom to ste obecali, a sta ste uradili? Lako je pricati... mada "planirati" metro i tramvaje je stvarno smesno, pa makar budite realni kad niste vec posteni.
  • caca

    08.01.2012 12:41
    @Msi - Anti-spam zaštita
    A ti si stvarno mislio da glasas za SNS, i stvarno si se razocarao. Glavu dajem da si jedan on "Vojvodjana" sa parolom Di su nasi novci?
    Ni nemoj da glasas za nas molim te, sa vama svakako necemo nikakav kontakt, lopovi jedni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti