VIDEO Đurić o livadi za crkvu na Limanu: Tamo se nikada ništa nije dešavalo

Gradonačelnik Milan Đurić kaže da se na parceli na kojoj se planira izgradnja crkve na Limanu "nikada ništa nije dešavalo".
VIDEO Đurić o livadi za crkvu na Limanu: Tamo se nikada ništa nije dešavalo
Foto: 021.rs
Odluka da se u blizini Štranda, na zelenoj površini, gradi verski objekat izazvao je brojne reakcije. Povodom tih reakcija oglasio se i gradonačelnik Đurić koji je optužio "marginalne političko-interesne grupe" da napadaju svetinje.
 
Đurićeva reakcija je samo dolila ulje na vatru i proizvela niz novih reakcija, među kojima je i ona Demokratske stranke kojom se traži da tužilaštvo reaguje zbog "klevetničkog i huškačkog istupa".

Portal 021.rs upitao je Đurića ko je doneo odluku da se crkva gradi kod Štranda, ali i smatra li da je preterao u svom saopštenju. 

Đurić poručuje da su o lokaciji za crkvu odlučivali planeri, u ovom slučaju "Urbanizam".
 
"Ono što je navedeno u saopštenjima, da se nalazi blizu odbrambenog bedema keja, ne stoji i nije tačno. Imate jedan ugostiteljski objekat, drugi ugostiteljski objekat, javni parking, tek onda se nalazi ta površina zelena. Stručni ljudi su predložili da tu bude crkva. Memorijalni centar posvećen žrtvama stradanja 1942. godine treba da bude kod Mosta slobode, gde je bila 'Mostogradnja'. To je bilo veliko stradanje i Srba, i Jevreja, i Roma, te gledamo da u budućnosti sagradimo memorijalni centar, a prirodno je da postoji i hram", kaže Đurić.
 
 
Đurić poručuje i da dolazi iz sekularne porodice.
 
"Zajedno sa svojom porodicom sam odlazio kod prijatelja koji su slavili Uskrs, Božić i kod svojih komšija sam odrastao, na Limanu 2, nedaleko od parcele ili livade, na kojoj se nikada ništa nije dešavalo, niti su se deca igrala. Povremeno, nekad se viđao neko ko je šetao psa. Što se mene tiče, Novi Sad će biti grad slobode i tolerancije. Poštovaćemo i uvažavaćemo sve veroispovesti. Ko smatra da sam prenaglio, postoje organi, podnesu se prijave, pa se procenjuje...", zaključuje gradonačelnik.

Komentari 81

  • Milenko

    05.03.2024 07:37
    Pitke vode zelimo u Ns i Vojvodini, filtracijske sisteme RO, prociscavac otpadnih voda nam treba a ne crkva. Voze se u skupcjenim Bentlijima popovi. Gde to ima pokazite mi 1 zemlju na ovom planetu.
  • Fertilizator

    04.03.2024 12:32
    Evo sad se dešavA...
    pROTEST!
  • Garisa

    04.03.2024 07:41
    Ima mesta
    U Podbari na okretnici autobusa kod ulica Jase Ignjatovica i Filipa Visnjica ima mesta za jednu ne bas veliku crkvu, ali dovoljnu da Vucevic i Irinej mogu da se ugrade. A tek koliko parkinga i parkica ima na Novom naselju!!! A samo jedna crkva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti