Prvi martovski utorak pred Novosađanima: Puno zanimljivih dešavanja u gradu

Prvi martovski utorak pred Novosađanima biće ujutru hladan, a preko dana malo topliji.
Prvi martovski utorak pred Novosađanima: Puno zanimljivih dešavanja u gradu
Foto: 021.rs
Iako je teško navići se na ovolike dnevne razlike u temperaturi, u gradu će biti nekih zanimljivih dešavanja u gradu.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim vestima koje nas očekuju narednog dana. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Utorak će u Novom Sadu biti promenljivo oblačan i suv. Temperatura će biti od 5 do 17 stepeni.
 
Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Begeča i ceo Kisač neće imati struje. Kisač će bez struje biti od 8.30 do 13 časova, a za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Kisač i Stepanovićevo neće imati vode od 8.30 do 13 časova, a razlog su radovi Elektrodistribucije Novi Sad.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Menja se režim saobraćaja u delu Veternika. Biće zabranjen saobraćaj u delu Ulice Sonje Marinković, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Razlog su radovi na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Biće izmešteno autobusko stajalište koje se inače nalazi ispred Hrama svetog Simeona Mirotočivog, a novo stajalište biće posle raskrsnice Ulice Ive Lole Ribara i Kninske. Ova izmena važiće do 30. aprila.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja na deonici auto-puta, od petlje Batajnica do petlje Novi Sad Centar zbog radova. Od 7 do 17 časova postavljaju se optički kablovi na deonici petlja Batajnica - petlja Novi Sad Centar, u smeru ka Horgošu. Radovi se izvode u pokretu, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do 18. marta.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
Gde ići?
 
Ulaz na predstavu "Antigona, lepo je kad padneš na mekano" u Novosadskom pozorištu/Újvidéki színház, u 19 časova biće besplatan za žene. Povod je predstojeći Dan žena, 8. mart, a karte je potrebno rezervisati.
 
Prva pesnička zbirka mlade pesnikinje Nevene Branković "O petardi koja nije progutala kajsiju" biće predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada, u 19 časova.
 
Koncert soprana Marije Nešić, "Novom Sadu s ljubavlju", biće održan u Sinagogi, u 20 časova. Nastupiće i Zrenjaninska filharmonija kojom diriguje Mikica Jevtić.
 
Projekcija filma "Zagonetke sfinge" (Riddles of the Sphinx, 1977) počeće u 20 časova u Crnoj kući, u okviru cilusa "Žensko i feminističko filmsko stvaralaštvo" Art bioskopa CK13.
 
Balet u četiri čina "Ohridska legenda" igra se od 18 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, dok će se na Kamernoj sceni od 21 čas igrati predstava Kokana Mladenović "Bila jednom jedna zemlja".
 
Gostujuća predstava "Kako i zašto ubiti muža" igraće se od 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.
 
Stend-ap šou splitskog komičara Ante Travizija "Nit' ora nit' kopa" počeće u 20 časova u Domu kulture.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.