FOTO: Zelenilo orezuje ruže, sređuje travnjake i prihranjuje drveće na 15 lokacija

Pored prve ovogodišnje kosidbe trave, radnici "Gradskog zelenila" nastavili su sa okopavanjem i orezivanjem ruža, sakupljanjem lišća i prihranom drveća.
Trava se i danas kosila na Bulevaru oslobođenja, kao i u Železničkom parku, Rumenačkoj ulici, na Futoškom putu, Sunčanom keju, Đačkom igralištu.
 
Pored kosidbe u Kameničkom parku se odvija i rekonstrukcija travnjaka.
Ispod Varadinskog mosta orezuju se ruže.
 
U Dunavskom parku nastavljeno je ašovljenje šiblja i okopavanje perena. 
Na trgu ispred Železničke stanice i na Bulevaru Jaše u toku je prolećno grabljanje travnjaka, a na Bulevaru oslobođenja i Hadži Ruvimovoj se plevi i okopava šiblje.
 
U blokovima Braće Dronjak-Partizanskih Baza-Slobodana Jovanovića-Jovana Dučića, kao i oko Doma zdravlja na Limanu u bloku omeđenom Bulevarom cara Lazara i Ive Andrića se sakuplja lišće. 
 
 
Na više lokacija u toku je prihrana drveća. Narednih dana u planu je sadnja cveća i nastavak radova na uređenju zelenih površina.
 
  • Zo

    07.03.2024 01:35
    O cemu se ovde radi
    Sade drvece a ni postojece ne odrzavaju. Jos stoji po gradu na nekim mestima polomljeno drvece i granje od oluje.
  • profesor-upravnik

    06.03.2024 23:44
    Pomoć
    Godinama dobro sarađujem sa G.Zelenilom . Lično sam pomagao da se uredi mali parkić ispred zgrade Episkopa Visariona 5 , na Keju. Sadio sam cveće, ruže, okopavao. Ako nadležni pročita komentar , bili bi mi zahvalni da nam zelenilo pomogne da pored staza posadimo neko ukrasno šiblje, neke višegodišnje sadnice ili slično. Parkić bašta je usred objekata 2 obdaništa, djačkog doma , dve škole... Hvala.
  • Ko ih ne zna

    06.03.2024 21:52
    Izgovor za stetu koju cine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti