Dveri: Slučaj Ane Mihaljice paradoksalan, Centar za socijalni rad ne poštuje odluku suda

Pokret Dveri saopštio je danas da je slučaj Ane Mihaljice "paradoksalan" i da Centar za socijalni rad u Novom Sadu ne poštuje odluku suda i ne dozvoljava majci da vidi svoju decu.
Dveri: Slučaj Ane Mihaljice paradoksalan, Centar za socijalni rad ne poštuje odluku suda
Foto: 021.rs
Više desetina građana protestovalo je u petak ispred Centra za socijalni rad, kako bi podržali Novosađanku Anu Mihaljicu koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.
 
Iz pokreta Dveri naveli su da je poverenje građana u institucije urušeno, a da je za to odgovorna Srpska napredna stranka.
"Građani su potpuno izgubili poverenje u rad državnih institucija, što je posledica dugogodišnjeg urušavanja sistema vrednosti u Srbiji, a za šta najveću odgovornost snosi režim SNS-a koji je degradirao rad svih tih institucija", stoji u saopštenju.
Dodaje se da su neki mediji objavili "lažnu vest u kojoj su pokušali da degradiraju Anu Mihaljicu", ali da rukovodstvo pokreta Dveri podržava njen zahtev da joj se vrate deca.
 
Centar za socijalni saopštio je da su deca privremeno oduzeta od majke zato što je utvrđeno da je ona "grubo zanemarivala svoje roditeljske dužnosti".
 
Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija da je troje maloletne dece oduzeto majci zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici i smešteno u prihvatilište za decu, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada novosadskog Centra za socijalni rad. 
  • Voja

    11.03.2024 08:15
    Varogasno društvo
    Dveri nemaju autobus glasača i ne pitaju se baš ništa.Zašto je bitan stav neke grupice na broju fudbalskog tima?
  • Dule

    09.03.2024 20:55
    Dveri?
    Dveri, ajde malo pustite Csr da radi svoj posao. Ovo je priča koju vi ne kontate.



  • Milan

    09.03.2024 19:08
    Свака част радницим ЦРС - критикују их кад наводно не раде свој посао, а највише их критикују кад раде свој посао!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti