Sreda pred Novosađanima: Možda kišovito, ali definitivno sa mnogo dešavanja

Ova sreda u Novom Sadu biće relativno puna zanimljivih dešavanja i (možda) kišovita.
Sreda pred Novosađanima: Možda kišovito, ali definitivno sa  mnogo dešavanja
Foto: 021.rs
Proleće nam stiže za nedelju dana, te se nadamo da će se vreme uskladiti sa dobom godine. Svakako, pred nama je možda kišovit, a možda sunčan dan, ne možemo ništa da obećamo.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas obavesti o svim najvažnijim dešavanjima u gradi i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
U sredu će u Novom Sadu biti tmurno i kišovito, kažu meteorolozi. Minimalna temperatura biće 6, a maksimalna 14 stepeni. Duvaće slab do umeren vetar koji će povremeno biti jak, severozapadni i uveče u slabljenju.
 
Očekivana biometeorološka situacija može uticati nepovoljno na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Neraspoloženje i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Sremske Kamenice, Ledinaca, Petrovaradina, Čeneja i Begeča neće imati struje. Od 8.30 do 13.30 časova će bez struje biti Put sremskog odreda, od Ketrin Makfel, Jurija Gagarina u Sremskoj Kamenici. Za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Veternika. Zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Sonje Marinković, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Razlog su radovi na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Ova izmena važiće do 30. aprila.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja na deonici auto-puta, od petlje Batajnica do petlje Novi Sad Centar zbog radova. Od 7 do 17 časova postavljaju se optički kablovi na deonici petlja Batajnica - petlja Novi Sad Centar, u smeru ka Horgošu. Radovi se izvode u pokretu, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do 18. marta.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
Gde ići?
 
U Muzeju Vojvodine će biti održana dva prateća programa izložbe "Staklo". Stručno, autorsko vođenje održaće se od 12 časova. O izložbi će govoriti autorke - istoričarka umetnosti Dragana Garić i vajarka Mirjana Blagojev.
 
Istog dana, od 18 časova, biće održano predavanje "Magija rimskog stakla". O tome će govoriti još jedna od autorki ove interdisciplinarne izložbe Tijana Stanković Pešterac, muzejska savetnica, arheološkinja.
 
Stend-ap veče "Najboljih fora" sa Marijom, Alenom i Ivanom počeće u 20 časova u London Pabu.
 
Predstava "Elegantno opušteno" počeće u 20 časova u sali NIS-a.
 
Predstava Kokana Mladenovića "Na Drini ćuprija" igraće se od 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Zajednička veganska večera u Omladinskom centru CK13 počeće u 19 časova.
 
Karaoke veče počeće u 20 časova u Gerili.
 
Muzički kviz počeće u 19.30 časova u Kaffa baru u Merkatoru.
  • Rooney

    12.03.2024 23:44
    Prognoza
    Svaka čast za prognozu. Baš ste profi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti