SPN: Ako sednica Skupštine Vojvodine nije prekinuta 9. februara, da li još onda traje?

Koalicija "Srbija protiv nasilja" pita zbog čega organi za konstituisanje i rad Skupštine Vojvodine još uvek nisu izabrani.
SPN: Ako sednica Skupštine Vojvodine nije prekinuta 9. februara, da li još onda traje?
Foto: 021.rs
Oni podsećaju da je konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine zakazana i delom održana 9. februara.
 
"Budući da organi neophodni za konstituisanje i rad Skupštine nisu izabrani, ovaj najznačajniji organ Autonomne Pokrajine Vojvodine je političkom odlukom blokiran", smatraju u ovoj koaliciji.
Dodaju i da se u Poslovniku Skupštine navodi da predsednik Skupštine može, uz ispunjavanje članom nabrojanih uslova, da prekine sednicu i da zakaže istu u roku koji nije duži od 30 dana.
 
"To konkretno znači da ovaj nefunkcionalan saziv ne može da traje duže od toga. Paradoksalno je to što predsednik nije ni izabran, pa samim time sednica u smislu poslovnika nije ni prekinuta i po tumačenju sekretarijata Skupština nije ni vezana navedenim rokom", navode oni.
Oni pitaju šta se onda desilo sa sednicom ukoliko nije prekinuta, da li još traje i kako se onda zove.
 
"Postavljaju se i pitanja koliko dugo ovo stanje sme da traje i koji propisi to regulišu, da li pokrajinski poslanici mogu da na osnovu člana 78. podnesu predlog za sazivanje skupštine u roku od najmanje 10 dana i, ako smeju, kome ga podnose, kada Skupština nema predsednika. Pitanja je previše, ali jedno je ipak ključno - zbog čega su građani izlazili na izbore, ako ne zbog toga da bi ta Skupština zasedala i donosila odluke koje se tiču svakodnevnog života Vojvođana", pitaju iz koalicije "Srbija protiv nasilja".
  • Новосађанин

    14.03.2024 15:51
    Треба укунути ту комунистичку творевину и дати већа овлашћења органима локалне самоуправе. О Кикинди не треба да одлучује ни Београд ни Нови Сад.
  • Dušebrižnici

    14.03.2024 11:00
    Nisu bili na sednici
    Bojkotujete sednicu a onda iza ledja tumačite šta je ispravno a šta ne...a ni to niste u stanju dobro da istumačite.
  • ha ha

    14.03.2024 10:58
    vazno
    da debela plata ide za nerad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti