Centar za socijalni rad: Novosađanka čija su deca izmeštena iz porodice pozvana radi plana podrške

Centar za socijalni rad Novog Sada saopštio je da je Novosađanka Ana Mihaljica čije je troje dece smešteno u Sigurnu dečiju kuću pozvana da 22. marta dođe u Centar.
Centar za socijalni rad: Novosađanka čija su deca izmeštena iz porodice pozvana radi plana podrške
Foto: 021.rs
Kako navode, ona je pozvana radi sačinjavanja plana podrške za majku i decu, da bi se obezbedili uslovi za povratak dece u biološku porodicu.
 
Podsećamo, troje dece od tri, šest i 10 godina smešteno je u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog, kako navode u Centru za socijalni rad, zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici.
Grupa građana zbog toga je organizovala proteste ispred Centra i Suda. Advokat, majka i građani koji protestuju smatraju da su deca neosnovano oduzeta.
 
Građani su, tokom protesta prošlog petka, provalili kapiju Centra za socijalni rad.
Centar je najavio krivične prijave protiv organizatora protesta, zbog širenja panike i ometanje službenih lica u radu.
 
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uputio je ranije apel Ani Mihaljici da dođe u Centar na razgovor.
 
Govoreći o protestima zbog tog slučaja, Đurić je uputio apel javnosti da se "smire strasti" i pozvao da se problem rešava razgovorom u institucijama, a ne protestima.
  • Miki

    16.03.2024 14:01
    Haha
    Hhaahahha nasmejase me ovi botovi sa komentarima. Oteli majci decu bez ikakvog dokaza i resenja, za odluku suda da se deca smesta vrate majci-ne haju, a vi jos pominjete najbolji interes dece.
    Da imate obraza ( novcanik izvesno imate) usima biste se pokrili i ne biste izlazili iz rupe iz koje kuckate!!!
  • Ivana Jankovic

    16.03.2024 13:52
    Kakvo je ovo sad zamazivanje ociju?? Pokusavate da se izvlacite sad, pa da bude kao da nista niste uradili?? Nece moci drugovi! Nema stajanja sad dok se ne nadjete iza resetaka zbog ovog zlocina!!
  • Tina

    16.03.2024 13:39
    Pitanje
    Da li su ikada nekom kriminalcu oduzeli decu? Da li je to bezbedno okruzenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti