FOTO "Maškarada" Muzeja Vojvodine: U defileu više od 1.000 maskiranih učesnika

"Maškarada" Muzeja Vojvodine je po 29. put oraspoložila naše male i velike sugrađane i goste Novog Sada.
Vesela šarena povorka pod maskama prošetala je centralnim gradskim ulicama.
 
Više od 40 grupa dece iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i kulturno-umetničkih društava učestvovalo je u defileu. 
"Maškarada" je okupila više od 1.000 maskiranih učesnika.
 
 
"Već drugi put sam na Maškaradi sa drugarima. Srećni smo kada zajedno pravimo maske i tako maskirani šetamo da nas svi vide. Zabavimo se ali i naučimo nešto novo od ljudi koji rade u Muzeju", rekao je Daniel, dok su se njegovi drugari glasno smejali i pravili buku kako bi oterali zimu i prizvali proleće.
U saletli u Dunavskom parku učesnicima su dodeljeni pehari.
 
 
U Muzeju Vojvodine navode da "Maškaradu" organizuju kako bi podsetili na pokladne običaje i na značaj nematerijalne baštine. 
  • Maškarada

    16.03.2024 19:37
    Divno
    Slađa predivna,samo bi trebalo pomeriti vreme da i deca zaposlenih roditelja mogu dovesti decu,ako vrtići i škole ne organizuju učešće
  • Limanac

    16.03.2024 15:48
    Sta na ovo kaze eparhija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti