Fondacija Vega IT: Zasađeno više od 200 sadnica u sklopu akcije "Vrati prirodi"

Fondacija novosadske kompanije Vega IT, zajedno sa brendom DechkoTzar, napravila je kolekciju majica "Vrati prirodi", s ciljem da sav prihod od prodaje majica bude usmeren na ozelenjavanje.
Nakon nešto više od pet meseci trajanja akcije, saradnjom Vega IT i brenda DechkoTzar, prikupljen je novac za više od 200 sadnica koje su ovog vikenda i zasađene na ulazu u Sremske Karlovce.
 
 
Finalni događaj akcije "Vrati prirodi" okupio je Karlovčane, ekološki osveštene kompanije, zaposlene i njihove porodice, kako bi poboljšali uslove urbane klime i zelenilom oplemenili sve posećenije šetalište i biciklističku stazu u Sremskim Karlovcima.

Kroz ceo proces, saveznik akcije bilo je i Ekološko udruženje Pokret Gorana Vojvodine. Pored organizacione i stručne pomoći, oni su na samoj sadnji obučavali volontere i pobrinuli se da sve sadnice budu uspešno zasađene.

"Želimo da ovaj prostor, koji od završetka gradnje brze pruge i nove saobraćajnice pored nje koja vodi do Dunava, Karlovčani obilato koriste za šetnju i rekreaciju, oplemenimo zelenilom i tako učinimo prijatnijim i atraktivnijim", poručila je Dušica Milenković iz Pokreta Gorana Vojvodine.
 
 
"Vrati prirodi" pomogle su kompanije BrisbaneDigital, 3lateral i UnderIT i na taj način značajno doprinele ozelenjavanju krajolika za naše sugrađane.
 
  
 
"Osmislili smo ovu kampanju kao spoj prirode, slobode i programiranje, želeći da učinimo sve koji kupe majicu svojevrsnim ambasadorima prirode. Prodate majice doprinele su kupovini sadnica za ovu akciju, ali će i u godinama koje dolaze ostati podsetnik da nastavimo da
pomažemo prirodi da se obnavlja i da joj se iznova vraćamo", ističu iz Fondacije Vega IT.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti