FOTO Meštani Čortanovaca protestovali ispred ministarstva: Održan i sastanak, ali bez pomaka

Meštani Čortanovaca okupili su se danas ispred zgrade Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zahtevajući da im se vrati železnička stanica u naselju i da im se uvede regionalni voz.
FOTO Meštani Čortanovaca protestovali ispred ministarstva: Održan i sastanak, ali bez pomaka
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Održan je i sastanak u tom Ministarstvu, ali je završen bez zaključaka ili bilo kakvog pomaka, saopštio je pokret Kreni-promeni.
 
Sastanak je sazvala pomoćnica ministra za železnice i intermodalni transport Anita Dimovski, a prisustvovali su i predstavnici Opštine Inđija, predstavnici Infrastrukture železnice, CIP i Srbijavoza.
Izvršna direktorka pokreta Kreni-promeni Marina Pavlić navela je da predstavnici opštine Inđija i dalje ignorišu probleme i zahteve meštana Čortanovaca da im se vrati ukinuta stanica.
 
Predstavnica meštana Čortanovaca Lana Šepelj Košarčić rekla je da je pomoćnica ministra Anita Dimovski brzo napustila sastanak, dok su "ostali predstavnici odgovornost prebacivali sa jednih na druge".
"Konačnog zaključka ili bilo kakvog pomaka ovaj sastanak nije dao", rekla je Lana Šepelj Košarčić.
 
Opštini Inđija je naloženo da treba da reši prevoz putnika do i od stanice, te da je taj problem kao i svaki drugi u vezi sa stajalištem isključivo na Opštini Inđija, dodala je ona. 
 
"Čortanovci su nepravedno ostali bez dve železničke stanice, iako imamo 3.000 stanovnika i 5.000 vikendica. Ukidanjem obe železničke stanice nam je otežana komunikacija sa ostalim mestima od kojih zavisimo", rekao je meštanin Čortanovaca Pavle Radosavljević.
 
 
Radosavljević je istakao da autobusi koji su im ponuđeni od opštine Inđija nisu rešenje, jer nisu usklađeni sa redom vožnje.
 
Okupljeni na protestu su razvili veliki transparent sa ćiriličnim napisom "Vratite nam stanicu!" i nekoliko kartonskih transparenta sa napisima "Brza pruga nas je unazadila", "Stanica je za nas spajanje sa svetom! Beograd-Novi Sad", "Šekspir festival", "Dunavske čarolije", "Wine fest", "Tvrđava teatar", "Stanica Čortanovci".
 
  • Voz

    19.03.2024 19:05
    Zemun Zemun Polje
    Voz stoji i u Zemunu i Zemun polju gde ima Budva koliko hoćeš a da u Čortanovcima ne stoji, sramota. Bože koliko nepravde u ovom ludom svetu.
  • Neverovatno

    19.03.2024 07:34
    Botovi dobili zadatak da su protiv Sremaca, protiv Beščana i Čortanovčana!
    Gde ide ovaj SNS?
  • Čortanovci

    19.03.2024 07:31
    @Dejan sa Štranda
    Brzi voz nikada nije ni stajao u Čortanovcima i Beški, tako da neće ni Soko.
    Zaustavio bi se samo Regio na 3 i to bi produžilo ukupnu vožnju između Beograda i Novog Sada za 3 minuta.
    Da li je mnogo dati za Sremce, za svoj narod 3 minuta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti