SNS brani klupe na Limanu: "Eksperti" iz Bravo nemaju pojma, pametnom dosta

Novosadski odbor Srpske napredne stranke "stao je u odbranu klupa na Limanu 1" nakon kritike da su previše plaćene i postavljene na pogrešnom mestu.
SNS brani klupe na Limanu: "Eksperti" iz Bravo nemaju pojma, pametnom dosta
Foto: 021.rs
SNS navodi da su prilikom postavljanja i nabavke, ispoštovane sve zakonske procedure, te da se radi o specijalizovanom urbanom mobilijaru koji ispunjava sve standarde za dugoročnu upotrebu.
 
Pokret Bravo izračunao je da su klupe, na osnovu tenderskih podataka, koštale više od 96.000 dinara, uz kritiku da su klupe u Ulici Drage Spasić i drugim delovima Limana postavljene sa pogledom na - zid.
SNS navodi da "eksperti iz pokreta Bravo pojma nemaju", navodeći da su u pitanju klupe koje su građani tražili.
 
"I ti eksperti sad kritikuju postavljenje klupa i korpi za otpad, koje su zahtevali građani, i prave neko poređenje sa cenama na sajtu kupujemprodajem.com. Pametnom dosta. Međutim, zabrinjava to što građane pokušavaju da obmanu takvi eksperti koji ne znaju šta su analize tržišta, niti standardi i kvalitet proizvoda koji se postavljaju na javnim površinama", napominje SNS.
Dodaju da se radi o specijalizovanom urbanom mobilijaru koji ispunjava sve standarde za dugoročnu upotrebu, pa i to da je i ovoj javnoj nabavci, prethodila detaljna ekspertska analiza tržišta.
 
"Kada su u pitanju lokacije, one su određene isključivo na zahtev predstavnika mesnih zajednica, koji su prethodno saslušali potrebe svojih sugrađana", kažu u SNS.
 
Podsetimo, građanski pokret Bravo upitao je gradsku vlast zbog čega su klupe i kante za otpatke preplaćene, kako navode, tri do četiri puta, kao i zašto nisu napravljeni racionalni planovi za njihovo postavljanje.
 
  • Ako moze

    20.03.2024 16:40
    Provera
    Da li se vec pri postavljanju krade na materijalu?
    Kanta za djubre ima u dnu tri rupe, dal je proizvodjac predvideo mesto za tri srafa? A u samom centru grada kod Sinagoge od tri rupe jedna prazna kod kante, pa isto tako i kod klupe. Posto ne moze da se zavrne na drvetu i konstrukciji negde mora. Sto bi neko pravio 3 rupe da ne mora. Jel moze negde da se vidi jel to neko stvarno vec sad krade na srafovima pa ce klupe da se rasklimaju i idemo u novu nabavku za godinu dve? Tako i izgledi autobuskih stanica, metalne neunistive konstrukcije se svakih par godina kupuju nove za grad...namensko rasipanje novca gradjana! Uvesti kao Uvod u lopovluk master studije...
  • Shin Sekai

    20.03.2024 12:06
    Ma da "Kada su u pitanju lokacije, one su određene isključivo na zahtev predstavnika mesnih zajednica". Sigurno je jedan od clanova odbora mesne zajednice trazio da mu klupa gleda u prozor. Pametnome dosta.
  • Limanac

    20.03.2024 11:01
    @Skf

    Ne znam iz kojeg si se ti zimskog sna probudio ali mi smo ovde na svome uvek bili jedini koji se pitamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti