PSG: Iza hajke i pretnji smrću Dinku Gruhonjiću i Ani Lalić stoji SNS

Pokret slobodnih građana optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da "stoji" iza hajke na novinare Dinka Gruhonjića i Anu Lalić Hegediš kojima su prethodnih dana upućene brojne pretnje smrću.
PSG: Iza hajke i pretnji smrću Dinku Gruhonjiću i Ani Lalić stoji SNS
Foto: 021.rs
Predsednik Pokrajinskog odbora PSG Miroslav Ilić ocenio je da SNS tim napadima "želi da produbi jaz između nacionalista i građanski opredeljenog društva, sve sa nadom da će u tim podelama ona opstati na vlasti, predstavljajući se kao jedina patriotska snaga".
"Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje hajku i pretnje smrću upućene Dinku Gruhonjiću i Ani Lalić Hegediš i smatra da iza njih stoji vladajuća SNS, oličena u poslaniku Milenku Jovanovu, koji je u prethodna tri dana raspirivao mržnju prema svima koji se ne slažu sa njihovom politikom, pa i prema ovo dvoje novinara", rekao je Ilić.
 
Pozvao je nadležne da što pre procesuiraju sve koji su pretili smrću Gruhonjiću i Lalić Hegediš, navodeći da je to "jedini način da se hajka makar primiri".
"Pozivamo i Srpsku naprednu stranku da prestane sa targetiranjem građana, novinara i političara, jer im ništa neće vredeti vlast u razorenom društvu u kom ljudi pucaju jedni na druge", dodao je predsednik Pokrajinskog odbora PSG.
 
Podsetimo, Nezavisno društvo novinara Vojvodine danas će organizovati javnu akciju krečenja pretećih grafita ispisanih u ulazu zgrade u kojoj s porodicom živi programski direktor NDNV Dinko Gruhonjić. Kako navode, akciju će organizovati uz podršku kolega novinara, medijskih radnika i partnerskih nevladinih organizacija.
 
Akcija počinje u 18 časova u Balzakovoj 45.
  • Detelinara

    22.03.2024 13:00
    Dašta!
    Podrazumeva se!
  • vovan

    22.03.2024 12:28
    Šta smeta PSG da preuzme ovu taktiku od SNS?
    Lenjin je rekao da se revolucija ne radi u belim rukavicama.
  • Ел Салвадор

    22.03.2024 11:48
    Ма није СНС сад то раде клинци од 13-14 година да заваде грађане ,ево бомбе по школама,премлаћивање грађања,палење аутомобила,убиства....за све су ови млади кадрови криви а не њихови партијски родитељи

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti