Novi smerovi u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Visoka poslovna škola strukovniih studija (VPŠ) u Novom Sadu od ove godine ima jedan novi smer na akreditovanom studijskom program osnovnih studija i dva nova na master studijskom programu.
Novi smerovi u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Samim tim, povećan je broj studenata za upis.

Otvorena vrata u VPŠ održavaju se sutra od 10 do 14 sati, gde budući studenti mogu da se informišu u vezi sa programima i novim smerovima, a to mogu da učine i  na info-pultu VPŠ u Master hali Novosadskog sajma na Sajmu obrazovanja, koji traje još sutra.

- Novi smer na osnovnim studijama je Poslovna informatika, a svršeni studenti dobijaju zvanje poslovni informatičar. Broj otvorenih mesta za ovaj program je 55 i raduje nas što je među srednjoškolcima već veliko interesovanje. Što se tiče master studija, dva nova smera su otvorena, Menadžment u biznisu i Menadžment marketingom u turizmu, oba sa zvanjem strukovni master menadžer - rekla je direktorka Visoke poslovne škole Jelena Damnjanović.

Prednosti strukovnih studija se ogledaju u kreiranju studijskih programa po meri tržišta rada, a na VPŠ to su, uz Poslovnu informatiku: Finansije i bankarstvo, Trgovina i međunarodno poslovanje i Turizam i hotelijerstvo.  

- Mislili smo i na studente koji ne žele da odu iz svog rodnog mesta ili su sprečeni da fizički prisustvuju nastavi, pa smo za njih oforimili program - Studije na daljinu. Studije na daljinu se održavaju samo na smeru Finansije i bankarstvo gde studenti putem savremenih komunikacionih kanala prikupljaju predispitne poene. Studenti koji studiraju onlajn u obavezi su da u prostorije škole dođu samo kako bi položili ispit - kaže Damnjanović za 021.

Inače, Visoka poslovna škola iz Novog Sada jedna je od retkih viših škola koja ima ugovore o stručnoj paksi sa preko 60 kompanija iz različitih delatnosti.

Škola je od 2016. godine uvela obaveznu praksu za svoje studente i time stavila akcenat na pripremanje studenata za poslove kojima će se u budućnosti baviti.

Najilustrativniji primer uspešnosti je što je u zadnje dve godine oko 50 svršenih studenata VPŠ još za vreme studija dobilo ponudu za posao u novosadskim kompanijama.

  • Voja

    25.03.2024 08:30
    VPS
    VPS nije imala nikakvu vrednost na tržištu rada ni pre 20 godina, a sa online studiranjem je smešno.Koji poslodavac će uvažiti VPS?U kojoj stranoj državi se priznaje ta diploma?
  • Joki

    22.03.2024 12:43
    Poslovna informatika i smer poslovni informaticar je odaaaaavno postojao na VPS...
  • Dexon

    22.03.2024 12:25
    Visoka poslovna skola iz Novog Sada je najbolja drzavna visoka poslovna skola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti