Istina: Stop urbanom genocidu Novog Sada

Novosadska stranka Istina osudila je najnoviji predlog urbanističkog plana za naselje Sadovi u Petrovaradinu.
Istina: Stop urbanom genocidu Novog Sada
Foto: 021.rs

U ovoj partiji navode da se protive urbanom genocidu i neobuzdanoj izgradnji Grada i okoline.

Kako navode, poslednji plan za Sadove su još jedan u nizu nekontrolisanih urbanih poteza gde se pustoše zelene površine i gde se šume krče zarad novih zgrada, kvadrata i ličnog bogaćenja pojedinaca.

Užurbani postupak i hitna javna rasprava, sa već gotovim predlogom i to odmah nakon usvajanja urbanističkog plana u Skupštini Grada, jasan su pokazatelj da se prirodno nasleđe uništava zarad brzog profita i političkih interesa, piše u saopštenju.

Predsednica stranke Ivana Vujasin je ocenila da je krajnje vreme da se suočimo sa stvarnošću da je Novi Sad zarobljen u kandžama nekontrolisane gradnje koja uništava zelene površine i da je to tako već dugi niz godina.

"Konstantno ukazujemo da umesto da se grade parkovi, gradska vlast i ono malo zelenih površina pretvara u beton i kvadrate. A sada su na dnevni red stigle i šume. Ono što bi trebalo da budu pluća Grada, seče se i ruši zarad više zagađenja! Zarad koga i zarad čega? Gde je tu društveni i opšti interes, kada se seku šume, da bi se gradile zgrade? Zaključak se sam nameće. Stranka Istina obećava da ćemo stati na put ovom bahaćenju i da će Novi Sad dobiti više zelenih površina, gradsku šumu i botaničku baštu, jer naš Grad to zaslužu", kazala je Vujasin.

Podsetimo, gradska vlast predvođena SNS, predložila je značajne izmene urbanističkog plana Sadova, kojim će ovo naselje uz obalu umesto porodičnih kuća dobiti 28 hektara stambenih zgrada. Ideja naprednjaka i ostalih umešanih je da se na trenutno zelenim površinama i šumi izgradi niz stambenih blokova visine do osam spratova.

  • Dušan

    25.03.2024 14:44
    Zašto ih podržavate
    Zašto ih onda podržavate u lokalnoj vlasti i godinama ste sa njima u koaliciji??
  • Hitno

    25.03.2024 14:23
    !!!
    Ova besomučna betonizacija prirode mora odmah prestati!
    Umesto unišavanja ekosistema zarad profitabilnih građevinskih projekata trebamo hitno usvojiti politike koje štite našu prirodu i omogućavaju održivi razvoj. Bez trenutne akcije suočićemo se sa nepopravljivim posledicama.
  • Goca

    25.03.2024 06:51
    Sremica
    Poznato je ko vedri i oblaci u Petrovaradinu poverenica i poverenik SNS sa svojim kumom iz Kordun gradnje.
    Za njih i njihove stranačke kolege menja se plan Sadova kako bi pre izbora bio donet plan koji će im omogućiti dalje bogacenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti