Poslednji martovski utorak pred Novosađanima: Dan kao stvoren za pozorište

Ovaj poslednji martovski utorak u Novom Sadu biće promenljiv, ali sadržajan.
Poslednji martovski utorak pred Novosađanima: Dan kao stvoren za pozorište
Foto: 021.rs
Nikako ne možemo da se naviknemo da oscilacije u dnevnoj temperaturi, ali nas upravo to čeka. Kako bi se reklo, obucite se slojevito.
 
Što se tiče dešavanja, ukoliko ste ljubitelj umetnosti, pozorišta i knjiga uživaćete.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim vestima u Novom Sadu i šire u novom danu. Pa, počnimo sa prognozom...
Vreme
 
Utorak u Novom Sadu donosi malo toplije vreme. Minimalna temperatura biće dva stepena, a maksimalna 19 stepeni Celzijusa. Dan će biti oblačan, ali je mala verovatnoća za padavine. Očekuju se udari vetra od 48 km/h.
 
Osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim tegobama se savetuje oprez usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolјe. 
Trebalo bi da znate i...
 
Pojedine ulice u Novom Sadu, deo Rakovca, deo Sremske Kamenice, deo Futoga i ceo Kovilj u neće imati struje. Od 8 do 14.30 časova će bez struje biti Pumpa Piramida u Hadži Ruvimovoj, Branka Bajića 12-32, Alekse Šantića 70-54, 59-57, gradilište pored TS, a za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Veternika. Zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Sonje Marinković, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Razlog su radovi na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Ova izmena važiće do 30. aprila.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a, 14b, 14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
Gde ići?
 
U Američkom kutku će u 18 časova biti prikazan film "The Rebellious Life of Mrs. Rosa Parks". Nakon filma sledi diskusija na engleskom jeziku sa gošćom, a to je Gvin Kozma, službenica za inostrane poslove pri konzularnom odeljenju Američke ambasade u Beogradu.
 
U Američkom kutku će se od 17 časova govoriti o mogućnostima za studiranje u Americi.
 
Promocija knjige "Senke sećanja" Duška Bogdanovića biće organizovana u 19 časova u galeriji Prometej (Svetozara Miletića 16).
 
Promocija kapitalnog dela "Memoari Jelice Belović - Bernadžikovske" održaće se od 19 časova u Čitaonici Gradske biblioteke u Novom Sadu.
 
U ovom izdanju Filokafea pričaće se na temu "Egzistencijalna krivica: pitanje slobode i odgovornosti" od 19 časova u Zenitu.
 
Predstava Radoslava Milenkovića "Naši dani" igraće se na Maloj sceni Pozorišta mladih od 20 časova.
 
Balet u dva čina "Don Kihot" igraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, dok će se predstava "Jovanča na putu oko sveta" igrati od 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti