Bomba nestala iz depoa policije: Novosađani oslobođeni za posedovanje oružja

Novosađani M. M. i B. B. pravnosnažno su osuđeni zbog posedovanja droge. Međutim, oslobođeni su za posedovanje oružja, jer je bomba nestala iz depoa policije.
Bomba nestala iz depoa policije: Novosađani oslobođeni za posedovanje oružja
Foto: 021.rs

Odlukom Apelacije M. M. je kazna sa tri i po godine smanjena na tri godine zatvora zbog prodaje narkotika, dok je B. B. potvrđena uslovna osuda od šest meseci za posedovanje, jer nije moglo da se ustanovi da je prodavala marihuanu. 

Pravnosnažnom presudom je i odbijena optužnica za posedovanje i držanje ručne bombe M-50, ko je nađena u domaćinstvu u kojem su boravili okrivljeni.

Sud je prihvatio njihovu odbranu da nije njihova bomba i da je to orman koji koristi brat optuženog. 
S obzirom na to da je bomba nestala tokom sudskog postupka 2021. godine nije bilo moguće veštačenje bioloških tragova na bombi. 
 
U ovom slučaju Apelacioni sud još nije doneo odluke u vezi sa A. R. i Đ. M. koji su optuženi za posedovanje droge. A. R. je presudom Višeg suda osuđen na tri meseca uslovnu, a Đ. M. je oslobođen, te na ovu presudu nije bilo žalbi.
 
Prema optužnici, prilikom pretresa kuće okrivljenog u Veterniku, januara 2020. godine, pronađeno je oko tri grama marihuane i digitalna vaga, kao i ručna bomba. 
  • Minja

    26.03.2024 20:56
    Bomba nestala iz depoa
    Nisu u pitanju samo 3 grama marihuane,upitanju je bomba i vaga...koja je dokaz da se radi sa drogom!To je verovatno slučajno da nije bilo više!
  • B

    26.03.2024 12:53
    da li sam dobro procitao
    3 godine za 3 grama trave?
    Dajte uvedite neku korisnicku toleranciju, pun zatvor ljudi sa nesto malo trave.
    Pa u jednu 100s rizlu da popusi ta tri grama.
    Nekom ko duze trosi to nije dovoljno ni da se naduva a ne da diluje.
  • mile

    26.03.2024 11:34
    Sada preventivno sve koji su imali veze sa cuvanjem depoa otpustiti i krivicno goniti,a omladincima suditi kako se to radi a ne da plate advokatima da ih oslobode pa ponovo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti