SSP: Novi Sad nije najveće gradilište, već "kradilište"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde kaže da je tužno što vlast rekonstrukciju škola i izgradnju fiskulturne sale predstavlja kao "neverovatno civilizacijsko dostignuće".
SSP: Novi Sad nije najveće gradilište, već "kradilište"
Foto: 021.rs

Kako se dodaje, zbog gradnje sale za fizičko "Novi Sad sigurno nije najveće gradilište, ali najskuplje po kadratu verovatno jeste, budući da predizborno šminkanje Grada podrazumeva 'popravljanje stvari koje nisu pokvarene' i nekontrolisano arčenje budžeta za plaćanje opreme i usluga po višestruko većoj ceni".

"Možda je najočitiji primer nepotrebna zamena dobro održavanih klupa na keju novim od 800 evra, ali ne treba zaboraviti ni promenu tezgi na Limanskoj pijaci, iako za tim nije bilo realne potrebe. Podsetimo i da su, umesto postojećeg funkcionalnog saobraćajnog čvorišta, Novosađani dobili turbo kružni tok - skupu raskrsnicu koja zbunjuje vozače i pliva posle svake jače kiše", navodi se u saopštenju SSP-a koje potpisuje predsednik gradskog odbora Vladimir Vrsajkov.

Takođe, kažu, umesto da obnove i prošire školu "Miloš Crnjanski", vlast se odlučili da izgradi "potpuno novu, neznatno veću".
 
"Možda onih 100 milijardi dinara za kapitalne investicija u proteklih 12 godina nije potpuno nestalo u privatnim džepovina, ali rezultati su stvarno skromni. Uskoro, kada ovoj štetočinskoj vlasti vidimo leđa, Novi Sad će dobiti prave kapitalne investicije u vidu obnove saobraćajnica, rešavanja problema parkinga, ali i komunalnog opremanja svih gradskih i prigradskih zona. Novosađani će imati ne samo obnovljene škole i vrtiće, već i nove objekte, ali i parkove, prečistač otpadnih voda i funkcionalno rešenje za komunalni otpad. Novosađani moraju da znaju da u budžetu za sve ovo ima dovoljno novca, čim se iz jednačine ukone naprednjačke lopovske šeme", zaključuje Vrsajkov.
  • MM

    27.03.2024 20:07
    Muljovi
    Sve što SNS "gradi" po NS i širom Srbije, je isključivo, zbog njihove lične koristi & njihove bratije,ugrađivanjem (tal-om),u cenu sa "invrstitorima", kao Milenijum, Galens, Radoičići, Bosnići,i ...!!? Briga njih za narod , gradove i sve loše što iz svega toga proizilazi! Bagra!
  • Iskustvo

    27.03.2024 10:05
    Politicari ovi,oni bore se za sebe a NIKAD za narod!Pa tako i ovi pricaju iz svoga licnog iskustva 100%!
  • Zaton

    27.03.2024 08:33
    Mađioničari
    Prošlo je kod muzičko baletske škole.
    Da li neko zna da je ta škola koštala preko 3000 miliona dinara.
    Škola Marija Trandafil pod pokroviteljstvom EU na Veterniku i Dušan Radović u Velebitskoj ulici na Klisi su koštale po 40 miliona a imaju i sportske sale koje nisu bile jeftine.Sportska hala u Petrovaradinu je isto imala umerenu cenu.
    Nešto se desilo kasnije što dokazuje da je vlast potrebno menjati posle svaka dva mandata. .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti