Dom zdravlja "Novi Sad" pokrenuo otvorenu liniju psihološke pomoći

Dom zdravlja "Novi Sad" danas, 27. marta pokreće otvorenu liniju psihološke pomoći.
Dom zdravlja "Novi Sad" pokrenuo otvorenu liniju psihološke pomoći
Foto: Pixabay
Ova linija će raditi svakog radnog dana od 7 do 20 časova i biće otvorena za sve građane koji žele da sa nekim razgovaraju, požale se i potraže pomoć
 
Broj telefona na koji mogu da pozovu je 021/4879-021.
"Naši psiholozi uključeni su u rad Savetovališta za mlade i Razvojnog savetovališta i godinama unazad rade na primarnoj prevenciji poremećaja iz spektra mentalnog zdravlja, što podrazumeva suzbijanje faktora rizika i istovremeno jačanje zaštitnih faktora. Pružanje datog vida podrške, ima za cilj procenu rizika od sprovođenja suicida kao i stanja akutne krize uzrokovane problemima na poslu, stresom, problemima u svakodnevnim odnosima sa ljudima, a sve iz anksioznog i depresivnog spektra", kažu u Domu zdravlja "Novi Sad".
Dodaju da daju ljudima mogućnost da otvoreno pričaju o svom stanju, uz mogućnost nuđenja podrške drugih stručnih lica. 
 
"Onog trenutka kada se pojave prepreke, i kada osoba postane svesna da postoji problem, često pokuša da traži odgovor. U tom traganju za uzrocima naši stručnjaci stoje im na raspolaganju", zaključuju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
  • Senka

    27.03.2024 17:43
    Šarena laža
    Nemaju oni kapacitet za to! Ti je samo prodavanje magle novinarima i naivnima. Suštinski je to sklepano! Ali,za pocetak nek porade da dovedu organizaciju u red. Pri tom mislim na sve sluzbe!
  • Jovana

    27.03.2024 13:35
    teška vremena
    svaka čast...pogledajte šta se dešava. Ubistva, pokušaji samoubistva.Odlična ideja,podržavam!
  • Danica

    27.03.2024 09:53
    pomoć
    Bravo za naš dom zdravlja!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti