Martovski četvrtak pred Novosađanima topao i pun dešavanja: Evo šta vas sve očekuje

Poslednji martovski četvrtak u Novom Sadu biće topliji, ali i dalje vetrovit.
Martovski četvrtak pred Novosađanima topao i pun dešavanja: Evo šta vas sve očekuje
Foto: 021.rs
Dešavanja će, kao i ranijih dana, biti na pregršt - od koncerata, preko izložbi, a biće obeležen i Dan Srpskog narodnog pozorišta.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svima najvažnijim vestima. Pa, počnimo od prognoze...
Vreme
 
Četvrtak će u Novom Sadu biti umereno oblačan, a temperatura će biti od 12 do 22 stepena. Duvaće umeren i jak, južni i jugozapadni vetar.
 
Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetljivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u blažem obliku. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Kovilja, Budisave, Čortanovaca i Kaća neće imati struje. Od 8.30 do 11.30 časova će bez struje biti naselje Bangladeš na Rumenačkom putu Emerald Hill, Lamex, Vuković, a za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Režim saobraćaja biće izmenjen na deonici petlja Beška - petlja Kovilj. Kako kažu u "Putevima Srbije", tokom svetlog dela dana mašinski će se krpiti kolovoz na deonici petlja Beška - petlja Kovilj, od mosta Beška u smeru prema Kovilju u dužini od kilometar i po. Opširnije OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a, 14b, 14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Usporen je saobraćaj u delu Veternika. Razlog su radovi na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Ova izmena važiće do 30. aprila.
 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se u 20 časova u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45.
 
Svečana akademija povodom Dana Srpskog narodnog pozorišta održaće se u 19 časova na sceni "Jovan Đorđević". Tim povodom, prisutni će imati priliku da uživaju u segmentima iz baletskih, operskih i dramskih dela koje čine repertoar SNP. Dodela priznanja najzaslužnijima u tekućoj godini biće još jedan način obeležavanja 163. godine Srpskog narodnog pozorišta. 
 
Projekcija filma "Godzila x Kong: Novo carstvo" u 3D formatu počeće u 18 časova u KC "Mladost" u Futogu.
 
Koncert "Vivaldi – Koncerti za fagot" održaće se u 20 časova u Kulturnoj stanici Svilara.
 
Abba Ring nastupiće u 21 čas u Domu kulture.
 
Cover bend Osmi dan nastupiće od 22 časa u Lazinom teletu.
 
Predstava "Upotreba čoveka" reditelja Borisa Liješevića igraće se od 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta.
Illumi-Naughty Comedy Tour Featuring Samantha Lackner & Nick Burden održaće se od 20 časova u Šamroku.
 
Goblini će nastupiti u Gerili od 22.30 časova.
 
Premier liga kviz počeće u 19 časova u London pabu.
 
U okviru serije predavanja Svet digitalne umetnosti, pričaće se od Video festivalu "Traverze 2024" u Tuluzu održaće se od 14 časova u Američkom kutku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti