Dekanat Filozofskog fakulteta: Zbog blokade obustavljamo aktivnosti do daljeg

Dekanat Filozofskog fakulteta u Novom Sadu oglasio se povodom blokade Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu koji je u toku.
Dekanat Filozofskog fakulteta: Zbog blokade obustavljamo aktivnosti do daljeg
Foto: 021.rs
Kako navode, za blokadu fakulteta saznali su iz medija, čime je "potencijalno ugrožena bezbednost studenata i njihovo pravo na obrazovanje, kao i bezbednost zaposlenih na Fakultetu i njihovo pravo na rad".
"Očekujemo od Univerziteta u Novom Sadu da preuzme odgovornost za posledice postupanja Studentskog parlamenta kao organa Univerziteta u Novom Sadu i da obezbedi nesmetan rad Filozofskog fakulteta, a od nadležnih organa da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitila prava i bezbednost studenata i zaposlenih na Filozofskom fakultetu", navodi se u saopštenju dekanata.
Dodaju da je fakultet doneo odluku da obustavi sve svoje aktivnosti dok se ne steknu uslovi za neometani rad "s obzirom na okolnosti i moguće rizike po bezbednost studenata i zaposlenih, te mogućnost ugrožavanja javnog reda i mira".
 
"Napominjemo da na Filozofskom fakultetu radi veliki broj stranih državljana i da će Fakultet obavestiti ambasade zemalja iz kojih dolaze da u postojećim okolnostima ne može da im garantuje bezbednost i nesmetan rad. Izražavamo žaljenje zbog ovakvog razvoja događaja i podsećamo da je Filozofski fakultet sredina u kojoj negujemo duh tolerancije, multietničnosti i iznad svega – kulturu dijaloga", ističu iz Filozofskog fakulteta.
 
Dekanad izražava nadu da će "nadležna ministarstva i drugi državni organi omogućiti da Filozofski fakultet, kao najstariji fakultet Univerziteta u Novom Sadu, nastavi da obavlja svoju delatnost".
  • Zare

    29.03.2024 08:37
    Ovi sa slika kod mene nikad ne bi dobili prelaznu ocenu.
  • Tara

    29.03.2024 04:50
    pametno
    ste uradili sto ste napustili fakultet. Idite negde na odmor i pustite budale da se vrte ispred prazne zgrade.
  • Bane Bumbar

    28.03.2024 18:52
    A policija ih se boji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti