Zajedno o blokadi Filozofskog: SNS kontroliše rad Studentskog parlamenta

Omladinski odbor Zajedno za Novi Sad osudio je upad, kako kažu, "takozvanih studenata u Filozofski fakultet".
Zajedno o blokadi Filozofskog: SNS kontroliše rad Studentskog parlamenta
Foto: 021.rs

Među onima koji su upali na fakultet bilo je, navode, i pripadnika vladajuće Srpske napredne stranke stranke.

Takođe, najavili su krivične prijave protiv organizatora blokade. 

"Podsećamo javnost da Srpska napredna stranka već godinama preko svojih članova Ivane Macak, Dušana Miškovića, Nemanje Vujića, Aleksandra Gajića i drugih kontroliše rad Studentskog parlamenta i na taj način utiče na izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, te direktno ugrožava autonomiju univerziteta", navodi se u saopštenju Zajedno za Novi Sad.

Po njihovim rečima, "takozvani studenti koji su danas upali u Filozofski fakultet uz povike 'izađi mala, izađi bar na čas' upućene prof. dr Dinku Gruhonjiću, knjige i indeksa verovatno nisu videli u životu". 
 
"Na tom skupu mogle su se videti majice sa likom Legije, ratnog zločinca Ratka Mladića, članovi vladajuće stranke i njihovi batinaši. Retko koji student se našao na tu", kaže predsednik Omladinskog odbora Zajedno za Novi Sad Srđan Đurić.
 
On dodaje da će protiv organizatora ovog skupa podneti prijave zbog ugrožavanja autonomije Univerziteta i zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
  • Realista

    28.03.2024 19:51
    Kakve face
    Gospoda blokatori... Kakva lica, pamet isijava. Garnt im je gMaps pomogao da nadju fakultet..
    Ne znaju da sracunaju dnevnicu koju ce dobiti za ovo blamiranje...
  • Drugi

    28.03.2024 19:32
    Poziv na mir
    Predsednik Omladinskog odbora Zajedno za Novi Sad dodaje da će protiv organizatora ovog skupa podneti prijave zbog ugrožavanja autonomije Univerziteta i zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti? Gospodine, pa Vi zaista nemate sluha za one koji vređaju po svim osnovama koje ste naveli. Sramota.
  • zztop

    28.03.2024 19:07
    Ovi studenti kad završe pravni prenesu skele na ekonomski fakultet ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti