APV: Nasilje grupe desnih ekstremista na Filozofskom fakultetu, pozivamo građane im se suprotstavimo

Akcija progresivne Vojvodine osudila je danas nasilni upad na Filozofski fakultet u Novom Sadu "predstavnika desničara, pod rukovodstvom Srpske napredne stranke".
APV: Nasilje grupe desnih ekstremista na Filozofskom fakultetu, pozivamo građane im se suprotstavimo
Foto: 021.rs
Oni su potom lancima blokirali vrata i profesorima i studentima onemogućili normalan boravak na fakultetu.
 
Na skupu tokom blokade fakulteta, koja je još uvek u toku, uprkos poziva zaposlenih policiji da osigura bezbednost ustanove, dominiraju mladi ljudi s obeležjima desnoekstremističkih ideologija i majicama s likom Milorada Ulemeka Legije, navodi se u saopštenju.
Kako tvrde, skup koji je organizovan pod izgovorom borbe protiv govora mržnje pokazao je kako na delu izgleda ispoljavanje mržnje i nasilja prema akademskim institucijama, profesorima i studentima koji su se usudili da javno iskažu svoj stav i da ne učestvuju u progonu profesora Filozofskog fakulteta, zasnovanom na lažima.
"Zahtevamo da policija hitno ukloni nasilnike iz zgrade fakulteta, obezbedi njegov normalan rad i osigura autonomiju univerziteta, koja je ugrožena ovim nasilnim činom", navode iz APV i dodaju da se pridružuju pozivu Inicijativnog odbora nastavnika Filozofskog fakulteta građanima Novog Sada da se okupe u petak u podne i odbrane Novosadski univerzitet.
 
Blokadu Filozofskog fakulteta prethodno su osudili i Pokret slobodnih građana i Omladinski odbor Zajedno za Novi Sad.
  • Vera

    29.03.2024 17:39
    Studenti, bravo!
    Bravo za studente Filozofskog fakulteta u NS! Pametna deco Srbije sa svih fakulteta pridruzite se toj borbi protiv neofasizma u Srbiji, vi ste nada vase domovine!
  • simon rebel

    29.03.2024 14:54
    čudno kako niko od ovih "evropejaca" ne spominje protusrpske ispade lalić i gruhonjića?gde im tada nestane prosvetljena evropska savest i kultura. pogotovo ovo sa Šakićem mu je zadnja kap
  • Laki

    29.03.2024 13:31
    Zamena teza
    Pod autonomijom fakulteta ne podrazumeva se jasno antidrzavno delovanje i propaganda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti