Zavetnici podneli krivične prijave protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić

Stranka Zavetnici predala je tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv novinara Dinka Gruhonjića i Ane Lalić zbog navodnog govora mržnje.
Zavetnici podneli krivične prijave protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić
Foto: 021.rs
Prijava protiv novinara i vanrednog profesora na Filozofskom fakultetu Dinka Gruhonjića i predsednice Nezavisnog društva novinara Vojvodine odnosi se na širenje i raspirivanje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.
 
Članica Predsedništva Zavetnika Dragana Miljanić je novinarima, posle predaje prijave, rekla da u nastupima Gruhonjića i Lalić na festivalu u Dubrovniku postoje elementi govora mržnje i protiv države i protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Pravni zastupnik Zavetnika Dragoslav Ljubičanović najavio je da će o svemu biti obaveštena ambasada Izraela zbog toga što je Gruhonjić pominjao ustaškog zločinca Dinka Šakića, a biće upućen i zahtev tužilaštvu Hrvatske da ispita slučaj, jer se desio na teritoriji te države.

Video na koji se pozivaju Zavetnici na društvenim mrežama se pojavio montiran, što je dovelo do pretnji smrću, ali i zahteva da Gruhonjić dobije otkaz na Filozofskom fakultetu.
 
Na koji način se manipuliše činjenicama u ovom slučaju opširnije čitajte u OVOM TEKSTU.
  • Vera

    02.04.2024 17:22
    Non pasaran
    Sudeci po komentarima, nacifasisti se bas angazovali ali sudeci po lajkovima, narod im to nece ni ovaj put tolerisati: non pasaran!
  • Milan NS

    02.04.2024 10:14
    Lojalno
    napredno
  • Caslav

    01.04.2024 19:59
    Kad nemas politiku, ti makar podnrsi besmislenu prijavu. Dobro je za praznoglave sledbenike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti