Održan treći štrajk upozorenja u SNP-u: Uskoro nova strategija za ispunjenje uslova

Treći štrajk upozorenja održan je u holu Srpskog narodnog pozorišta zbog toga što, kako navode, nijedan štrajkački zahtev nije uzet u razmatranje.
Održan treći štrajk upozorenja u SNP-u: Uskoro nova strategija za ispunjenje uslova
Foto: 021.rs
U holu kod scene "Jovan Đorđević" okupili su se članovi sindikalne organizacije Srpskog narodnog pozorišta.
 
Štrajk upozorenja i sastanak sindikata počeo je simbolično pet minuta do 12 časova. 
Kako su naveli tada, nijedan zahtev sindikalne organizacije "nije uzet u razmatranje, niti je bilo ko od strane osnivača i poslodavaca ozbiljno shvatio zakonsku obavezu da pristupe pregovorima na koje su pozvani".
Dodali su i da su dopisi za pregovore i rešavanje situacije poslati i predsedniku Srbije Aleksandra Vučiću, ministarki kulture Maji Gojković i gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću.
 
 
Kako je predsednik Samostalnog sindikata Robert Hercenberger kratko rekao medijima, nezadovoljstvo među zaposlenima u SNP-u je i dalje očigledno.
 
"Sindikat će u narednom periodu doneti novu strategiju za ispunjenje naših uslova", rekao je on.
Podsetimo, štrajkački zahtevi sindikata SNP-a su poboljšanje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih kroz uvećanje zarada, popunjavanje upražnjenih radnih mesta i donošenje nove sistematizacije radnih mesta uz obavezno učešće sindikata, poboljšanje uslova rada i obezbeđivanje osnovnih sredstava za rad.
 
Dodatno, traži se i hitno pokretanje inicijative od strane nadležnih organa SNP da se ovo pozorište uvrsti u Listu ustanova kulture od nacionalnog značaja.
 
Iz ovog sindikata podsetaću da "skoro 150 radnika Srpskog narodnog pozorišta ima zaradu u nivou ili nižu od minimalne"
  • Le Kler

    02.04.2024 11:56
    Samo napred! Imate moju podršku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti