Advokatica iz Vučevićeve kancelarije u trci za ministarku: "Sve, i brat, i saborac, i šef"

Poslanica Srpske napredne stranek Biljana Pantić Pilja jedna je od osoba koje se pominju kao moguće novo lice u Vladi Srbije.
Bliska saradnica mandatara za sastav Vlade Miloša Vučevića, prema pisanju portala Nova.rs, viđena je kao buduća ministarka pravde. Na tom mestu bi zamenila Maju Popović.
 
Ove navode niko još nije potvrdio, ali ni demantovao. 

"Vučević ozbiljno računa na nju, oni su novosadski kadrovi, zbog čega bi najverovatnije trebalo da sedne u fotelju ministarke pravde. Godinama unazad sarađuju, to se zna u Novom Sadu, pa ne bi trebalo da bude iznenađenje ako je vidite na toj poziciji. Naravno, konsultovaće se u stranci, ali Vučević će je sigurno nametnuti za to mesto", kaže izvor ovog beogradskog portala.

Poslanica je pre nekoliko dana uz fotografiju da je "Srbija uz Miloša", na društvenim mrežama dodala i: "Sve, i brat, i saborac, i šef, sve!"
 
Biljana Pantić Pilja jeste odana saradnica Miloša Vučević već godinama unazad. Zaposlena je i u advokatskoj kancelariji Vučević, koju je osnovao pokojni Zoran Vučević, otac mandatara za sastav buduće vlade.
 
Prvi put je izabrana za poslanicu u devetom sazivu, 2012. godine, a zatim i u naredna tri skupštinska saziva, , tako da je na funkciji narodne poslanice od 2012. godine do danas.
 
Rođena je 11. maja 1983. godine. Završila je osnovne i master studije na Pravnom fakultetu. Advokatica je od 2011. godine. 
 
Od osnivanja Srpske napredne stranke do juna 2010. bila je predsednica stranačkog Mesnog odobra Bistrica. Prvi put za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2012, a potom i 2014.  i 2016. godine. 
 
Od 2014. do 2016. godine bila je predsednica Saveta za društvene delatnosti i članica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za evropske integracije.
 
Ona je, inače, u periodu od 2016. do 2020. bila kadar naprednjaka iz Novog Sada sa najvišim troškovima u Skupštini Srbije, te je za njen rad iz budžeta izdvojeno 8,1 milion dinara, objavio je CINS.
Među stranačkim kolegama naročito je cenjena i zbog toga što ume da se obruši na političke protivnike i medije koji ne izveštavaju po diktatu vlasti. Tako je pojedine medije umela da nazove "antisrpskim", dodajući da su u pitanju "domaći izdajnici i strani plaćenici". 
 
Prema podacima Agencije za sprečavanje korucpije, ima polovinu vlasničkog udela u jednosobnom stanu, što je nasledila. Poslanička plata joj je 115.000 dinara. 
 
Takođe, Pantić Pilja je bila angažovana kao advokatica Gradskog zelenila u jednom broju sudskih postupaka koji su pokrenuli radnici protiv preduzeća zbog sumnje da su godinama dobijali nezakonito umanjene plate.

Komentari 34

  • 9

    02.04.2024 23:29
    Š pilja
    Rupa u zemlji.
    Nigde ne piše da nije i rupa u skupštini.
  • Podbarac Original

    02.04.2024 18:31
    Bravo za gospodzu
    Toooooo mala,uzdamo se u tebe do potpune propasti,ti si nasa nada,potpuno autentican kadar svojih ucitelja u svakom smislu.
  • Nana

    02.04.2024 17:35
    Taman kada pomislim da smo dotakli dno, kad ono život me demantuje.
    Sramota da takva osoba može da bude bilo šta....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti