"Čistoća" preko izvršitelja zaplenila stvari MZ "Futog" - sada ih prodaje

JKP "Čistoća" je preko izvršitelja zaplenila deo pokretnih stvari Mesne zajednice "Futog", zbog duga od 260.000 dinara, saznaje 021.rs.
"Čistoća" preko izvršitelja zaplenila stvari MZ "Futog" - sada ih prodaje
Foto: 021.rs
"Čistoća" ove stvari prodaje na javnoj licitaciji zakazanoj za 16. april.
 
U javnom preduzeću su za 021.rs potvrdili da već godinama pokušavaju da reše problem sa dugom ove mesne zajednice. Kako nije bilo dogovora, došlo je do izvršnog postupka. 
Od vrha lokalne vlasti 021.rs nije dobio nikakvo objašnjenje o ovom nesvakidašnjem slučaju da javno preduzeće kome je osnivač Grad Novi Sad pleni preko javnog izvršitelja pokretnu imovinu tog istog Grada i potom je prodaje.
 
Kako se vidi iz zaključka o prvoj javnoj prodaji usmenim nadmetanjem, koji je potpisao javni izvršitelj Živan Milinov, prodaje se sedam predmeta koji su procenjeni na 90.000, a početna cena je 63.000 dinara.
Radi se o televizoru, štampaču, dve klime, frižideru, slici, ormanu i drugim stvarima.
 
Na licitaciji koja će se održati 16. aprila u Radničkoj 7, u prostorijama izvršitelja, mogu učestvovati lica koja polože jemstvo od 10 odsto od procenjene vrednosti stvari.
 
U JKP "Čistoća" kažu da ih je izvršitelj informisao o licitaciji 19. marta. 
 
Objašnjavaju i da su zbog neizmirenih obaveza MZ "Futog" na ime pruženih komunalnih usluga pokrenuli izvršni postupak za period od jula 2015. godine do januara 2022. godine, a sve u skladu sa Zakonom.
 
Ukupan osnovni dug za navedeni period iznosi 260.015,07 dinara, dok će troškovi postupka i kamate biti poznati po okončanju izvršnih postupaka. 
"Čistoća" je uredno slala opomene mesnoj zajednici, i to u više navrata u periodu od 2015. do 2024. godine, te pokušavala da pronađe zajedničko rešenje, a sve u cilju izmirenja svojih dugovanja, navode u preduzeću.
 
Dodaju i da su i dalje u kontaktu sa mesnom zajednicom. 
 
Iz Gradske kuće nije stigao nikakav odgovor na upite 021.rs o ovom slučaju. 
  • Mali sef

    05.04.2024 00:36
    Cek cek
    Cek...Ja vec godinama slusam kako je racun Futoga u blokadi, i kako sve placa grad jer Futog navodno ne moze. Kako onda oni ocekuju da Futog plati dug, ako su racuni skoro 10god. u blokadi? Nesto tu smrdi, a nisam ja.
  • Slobodan

    03.04.2024 10:33
    Hmm
    Oteto-prokleto....
    Bez obzira o kome se radi,ovo samo dokazuje da institucija nema,mafija otima i deli,dok se nešto ne desi.......kad pravom čoveku padnu roletne bit će kraj.
  • Miloš iz Zemuna

    03.04.2024 06:39
    Dobiće oni novo i još bolje nego ono prethodno. Odličan način da se pokradu, pardon, izvuku pare iz budžeta. Srblje to podržava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti