Predat veliki broj prigovora na izmene planova Telepa i Limana

Više stotina prigovora na izmene regulacionih planova dela Telepa i Limana koje su potpisali Novosađani i Novosađanke predati su danas Gradskoj upravi.
Predat veliki broj prigovora na izmene planova Telepa i Limana
Foto: 021.rs
Građanski pokret Bravo je saopštio da su prikupili prigovore kako bi pomogli građankama i građanima da se izbore s namerom lokalne naprednjačke vlasti da zelene površine pretvori u građevinske zone.
Prethodne dve nedelje na ranom javnom uvidu su bile izmene dela plana Limana kod okretnice kod Štranda kako bi se omogućila izgradnja crkve, kao i izmene dela plana Telepa na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Somborske ulice i Futoškog puta kojim se određuje kolika će biti parkovska površina.
 
Deo javnosti se protivi gradnji na prostoru zelene površine kod Štranda, kao i tome da na Telepu bude park čija je površina smanjena sa tri na manje od jednog hektara.
Pokret Bravo je naveo da se nadaju da će gradska vlast u ovom slučaju ipak prihvatiti zahteve Novosađanki i Novosađana za više zelenih površina. 
 
Oni su dodali da se borba za zelene površine u Novom Sadu, u ovom slučaju na Telepu i Limanu, neće završiti samo predajom potpisa.
 
Poručili su da građani ne žele solitere, već parkove, i da će nastaviti da se bore i neće odustati od zahteva građanki i građana da zelenila bude što više.
  • Ana

    04.04.2024 16:30
    Telep
    Da im je stalo do zelenila toliko , ne bi na svoj travi parkirali auta , a deca išla u školu putem jer su na svim pešaćkim stazama parkirana auta....To je problem , a ne mešati se u urbanizam i politićki biti iskorišćeni biti...J.Popovića ne možete proći bebi kolicima jer su auta skroz uz ograde i na travi!Gradiće se sve dok ima ko da proda i planiranje grada , a ne da pojedinci donose odluke lićne svoje...Eto vam pa se pokažite na delu i sklonite sa javnih površina , zelene površine i pešaćke staze aaaauutaaa , da nam deca ne izlaze na put , a odluke grada ima ko je merodavan za to....
  • Anonimus

    03.04.2024 19:29
    Moj grad
    Alo botovi, grad mora biti po meri čoveka a ne po meri nečijeg džepa. Treba da se razvija i širi, ali u širinu i dužinu a ne da se popunjava svaka neizgrađena rupa unutar grada. Treba krenuti ka Rumenki, Kaću tamo ima mesta.
  • Baki

    03.04.2024 16:00
    Svako u svoje
    selo.Tacka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti