Dan otvorenih vrata i besplatna pripremna nastava u Visokoj tehničkoj školi u Novom Sadu

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu otvoriće vrata svim zainteresovanim maturantima trogodišnjih i četvorogodišnjih škola u subotu, 6. aprila, od 10 časova.
Dan otvorenih vrata i besplatna pripremna nastava u Visokoj tehničkoj školi u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Maturantima će se obratiti direktor dr Branko Savić, nakon čega će učenici obići prostorije škole (učionice, laboratorije) i detaljnije se upoznati sa studijskim programima.
 
Nakon obilaska prostorija Škole, u 11.00 časova, počinje novi ciklus besplatne pripremne nastave. Za prvi susret izabrane su teme iz računarstva i logičkih zadataka.

Maturanti na sajtu škole mogu preuzeti sve važne informacije o besplatnoj pripremnoj nastavi: raspored nastave, materijale za pripremu sa tačnim odgovorima, ali i video materijal na Youtube kanalu za učenike koji nisu u mogućnosti da prisustvuju pripremnoj nastavi.

Visoka tehnička škola strukovnih studija je državna škola koja ove godine obeležava jubilej od 65 godina uspešnog rada i školovanja strukovnih inženjera na pet akreditovanih studijskih programa:
  • Mašinsko inženjerstvo,
  • Inženjerstvo zaštite,
  • Grafičko inženjerstvo i dizajn,
  • Veb dizajn,
  • Informacione tehnologije.
Za sve studijske programe polaže se test opšteg i stručnog znanja, od 20 pitanja, iz sledećih oblasti: matematika, računarstvo, logički zadaci. Za studijski program Grafičko inženjerstvo i dizajn predviđena je i praktična provera sklonosti (likovni rad).
 
Na naslovnoj stranici školskog sajta dat je link za preuzimanje testova od prethodnih godina, sa tačnim odgovorima i rešenjima zadataka.
 
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona 021 48 92 511, skola@vtsns.edu.rs, ili naloga na društvenim mrežama (fejsbuk i instagram).

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti